LELKIZŐ

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.08.15.
Módosítva: 2024.08.15.

Zokogva búcsúzott fia a Szerelmünk lapjai elhunyt sztárjától

Gena Rowlands a szerepéhez hasonlóan Alzheimerrel küzdött.

Szomorú tragédia rázta meg Hollywoodot. 94 éves korában hosszú lefolyású betegsége után életét veszítette Gena Rowlands Oscar-díjra jelölt színésznő, aki a leghíresebb szerepét a Szerelmünk lapjainak köszönhette, ahol az idősek otthonában lábadozó Alliet alakította. Még megrázóbbá teszi a halálát, hogy Allie-ként egy Alzheimer-kórban szenvedő idős hölgyet alakított, most pedig a színésznő fia arról beszélt, hogy édesanyját szintén ezzel a betegséggel diagnosztizálták halála előtt.

The Notebook (2004)
Glen Rowlands 94 éves korában hunyt el /Fotó: Profimedia

A DailyStar számolt be róla, hogy Gena Rowlands családja körében veszítette életét a kaliforniai házában. Fia Nick Cassavetes megerősítette az édesanyja halálát és néhány részletet árult el a tragédiát megelőző évekről:

Édesanyámat 5 éve Alzheimer-kórral élt, és az utolsó időszakban már teljes demenciában szenvedett. Korábban én vettem rá édesanyámat, hogy játssza el az idősebb Allie-t, és sok időt töltöttünk azzal, hogy az Alzheimer-kórról beszélgessünk, és szerettünk volna hitelesek lenni vele. Erre most valósággá vált a szerep. Teljes demencia. Ez őrület, ő eljátszotta, utána pedig átéltük. 

- zárta sorait a gyászoló fiú.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek