Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.24.

Szívszorító vallomás a Next Top Model Hungary sztárjától: „Szörnyű traumákat tud a tánc is okozni”

Jávori Lili profi táncosként indult el a TV2 versenyében és sokan a műsor nagy esélyesének tartották, végül mégsem került be a döntőbe a testalkata miatt. A Next Top Model Hungary gyönyörű sztárja most a Talk TV podcastjében mesélt arról, hogy milyen lelki sebeket ejtett rajta a tánc és a modellkedés világa.

A Next Top Model Hungary egykori versenyzője Jávori Lili amellett, hogy modellként nagyon tehetséges, profi táncos is. Persze ezek egyike sem könnyű szakma. Lili a ZWorld című podcastben mesélt arról, hogy hogyan tud megküzdeni a testalkatával és külsejével kapcsolatos komoly elvárásokkal.

Jávori Lili Next Top Model Hungary
 A tánc és a modellkedés is mély lelki sebeket ejtett a Next Top Model Hungary szereplőjén (Fotó: Trunkó Bálint)

A táncos korábban testképzavarral is küzdött, amire a közösségi média is nagy hatással volt. Arról is mesélt, hogy mi az a kritika, ami a legmélyebben érinti.

Ami nekem nagyon szokott fájni, amikor azt mondják, hogy férfi vagyok vagy megkérdőjelezik valahogy, hogy nő vagyok-e. Voltam egyébként a műsor előtt egy szépségversenyen, a Miss Hungary-n, ahol második helyezett, azaz első udvarhölgy lettem. Ezután kikerült a képem a Redditre, ahol mindenki azt kérdezgette, hogy transzvesztita vagy férfi vagyok-e. Nekem akkor, az nagyon mélyre ment, mert borzasztó érzés, amikor egy nőt megkérdőjeleznek abban a pillanatban, amikor a legnőiesebbnek érzi magát. Ez a mai napig él bennem. Sőt, mostanában is olvastam valahol egy kommentet, ahol ugyanezt kérdezték. Nagyon bántó, mert nem tehetek arról, hogy ilyen erős vonásaim vannak.

A Next Top Model Hungary versenyében is sokat merített a táncból

Lili szerint sok szempontból nem fér meg jól egymás mellett a modellkedés és a tánc, hiszen még utóbbihoz komoly izomzatra van szükség, addig az előbbinél inkább a vékony alkat az előnyös. De még így is van némi közös a két szakmában, de sajnos ezek inkább negatívumok.

„Ami közös pont a modellkedésben és a táncban, az a testalkat fontossága. Nekem már volt olyan élményem a táncban is, hogy azt mondták, hogy akkor kapok meg egy szerepet, ha lefogyok. A modellkedésben pedig ugyanez van a munkákkal, akkor kapod meg, ha megfelelő a tested. Még külön-külön is nagyon erősnek kell lenni hozzá, hogy ezt bírni lehessen, hát még akkor, ha ez a kettő együtt van. Nem tudom még, hogy hogy fog ez menni nekem, ha ténylegesen beindul.”

És akármennyire szép, szörnyű traumákat tud a tánc is okozni. Mert, ha felállsz a színpadra, senkit nem érdekel, hogy te mennyire fáradt vagy, ott csak egy bábu vagy, egy szórakoztató eszköz és a néző azért vesz jegyet, hogy ezt lássa. A modell pedig igazából tényleg egy bábu. A tánc annyival több, hogy kicsit meg tudod fűszerezni kicsit saját magaddal, a személyiségeddel

 – tette még hozzá.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek