LELKIZŐ

Szerző Doris

Létrehozva: 2024.08.06.

Tíz éve hunyt el Bajor Imre: ilyen állapotban van most a sírja – Fotó

A legendás színész 2014. augusztus 6-án hunyta le örökre a szemét. Bajor Imre végső nyughelye a Farkasréti temető művészparcellájában található.

Egy évtizede már, hogy nincs köztünk Bajor Imre! Az egész ország szeretettel emlékszik vissza rá, hiszen vitathatatlanul az egyik legikonikusabb, legszerethetőbb, legszínesebb képviselője volt a hazai színjátszásnak. Hiába volt azonban nagy nevettető, az élettel valahogy mégsem tudott igazán kibékülni. Napra pontosan 10 évvel ezelőtt, 2014. augusztus 6-án hunyta le örökre a szemét. A Farkasréti temetőben vettek tőle búcsút, végső nyughelye alig pár lépésre található nagy cimborája, Koós János sírjától.

bajor imre 03 MO
Bajor Imre 2014. augusztus 6-án hunyt el Fotó: Bors 

A Ripost egyik olvasója, Olivér épp a Kicsihuszár halálának 10. évfordulóján járt a Farkasréti temetőben, hogy friss virágot vigyen egyik szeretett rokona végső nyughelyére. Ha már így tett, a művészparcellába is elzarándokolt, mivel elmondása szerint nagy tisztelője volt a színésznek.

Bajor Imre sír
Az aláírása mellett egy új koszorú díszíti Bajor Imre sírját Fotó: Ripost olvasó

– Amióta az eszemet tudom, nagyon szerettem Bajor Imrét, igaz, sosem adatott meg, hogy személyesen is találkozzak vele. A halála mégis érzékenyen érintett. Kedden délelőtt egy közeli hozzátartozóm sírjánál voltam a Farkasréti temetőben, de tettem egy kis kitérőt a művészparcella felé. Bajor Imréé nagyon rendezettnek tűnt, sőt, egy új koszorút és gyertyát is felfedeztem rajta, gondolom, a szomorú évforduló miatt tették oda a szerettei

– mesélte olvasónk, Olivér, aki le is fényképezte a sírt.

Bajor Imre
Bajor Imre a Farkasréti temető művészparcellájában nyugszik Fotó: Ripost olvasó

Anyagi gondok nehezítették meg Bajor Imre utolsó éveit

Bajor Imre 2013 végén tudta meg, hogy gyakori rosszulléteinek oka a gyilkos kór: agydaganatot diagnosztizáltak nála. Bár közeli ismerőseiket beavatták, 2014. márciusáig titkolták a színész betegségét. Barátai, kollégái a halála előtt pár nappal még beszéltek vele. Kern András elárulta, tervezték, hogy meglátogatják, ám erre sajnos már nem kerülhetett sor.

Bajor Imre halála mindenkit megrázott.

Egyik másik kollégája, Szilágyi János 2021-ben, Boros Lajos Lali Király CsütörTöke című online műsorban idézte fel a nagy nevettetővel kapcsolatos történeteit.

"Imi szerette a pénzt. Persze, mindannyian így vagyunk ezzel, de ő szerette, amikor anyagi biztonságban van. Rendszeresen 30-40, olykor 80 ezer forint készpénz is volt nála, szerette elővenni, látványosan azzal fizetni. Ám ez megszűnt, amikor tönkrement az étterem. Pedig kértük, hogy ne vágjon bele, de ő nagyon hitte azt, hogy majd a művészek színház után oda fognak járni. Sajnos nemcsak a betegsége, de ez az anyagi csőd is közrejátszott abban, hogy meghalt"sóhajtott a jóbarát.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek