LELKIZŐ

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.07.28.

Vilmos herceg és II. Erzsébet közt hatalmas vita zajlott a családja miatt

Őszinte kritikát fogalmazott meg a királynő Katalinékról.

Nemrég került a polcokra Katalin hercegné önéletrajzi ihletésű könyve, amelyben Robert Jobson királyi család szakértő árult el meglepő részleteket a család háza tájáról. A szakértő szerint egyszer Vilmos herceg és a nagymamája II. Erzsébet királynő nagy vitába keveredett a fiú választottja, és dacos gyerekei miatt. Ezt követően az anyakirálynő éles kritikát fogalmazott meg velük szemben.

II. Erzsébet királynő
II. Erzsébet királynő egyszer nagyon összeveszett a legidősebb unokájával /Fotó: AFP

A Mirror számolt be róla, hogy Robert Jobson arról írt, hogy II. Erzsébet királynő, és a fia Károly herceg sérelmezte korábban, hogy Vilmos herceg és családja helikopterrel utazik, ami szerintük a legveszélyesebb utazási eszköz mind közül. Az idősebb családtagok úgy gondolták, hogy Vilmos herceg trónörökösként veszélybe sodorja önmagát is, és a legidősebb fiát is, aki később szintén a trón várományosa lesz. 

A nézeteltérésüknek az volt az oka, hogy Vilmos és családja makacsul megtagadta az apja tanácsát a biztonságukkal kapcsolatban. Károly aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy bölcs dolog-e, hogy Vilmos és a családja helikopterrel utazik más közlekedési módszerek helyett 

- írta Jobson. Bár Vilmos herceg maga is tapasztalt helikopterpilóta, a nagymamája II. Erzsébet lezárta az ügyet, és kendőzetlen őszinteséggel elmondta a véleményét az ügyről.

A néhai királynő nem engedte Vilmosnak, hogy helikopterrel járjanak, mert kísértette őt az 1967-es baleset, amely során lezuhant egy királyi helikopter, és meghalt benne a gép pilótája. Bár a családtagok közül senki nem utazott a gépen, az ügy annyira felzaklatta II. Erzsébetet, hogy erélyesen közölte Vilmos herceggel, hogy hagyja abba a helikopterrel repülést. 

- zárta sorait az önéletrajzi könyv írója.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek