Létrehozva: 2024.06.26.
Módosítva: 2024.06.26.

Rajongók imádkoznak Michael Jackson pesti ereklyéjénél

Rengeteg külföldi látogat el a hotel közelében álló fához.

A 15 éve elhunyt popikon többször is járt Budapesten, először 1994-ben. Akkor egy videóklip kedvéért érkezett, több napon át forgatott a Hősök terén és a Margit hídon. A szupersztár érkezéséről még az is értesült, aki nem akart, mert a fél várost lezárták a stábja miatt.

Michael Jackson
A popsztár 50 ezer ember előtt lépett fel a Népstadionban Fotó: DPA

Két évvel később, 1996-ban, kétszer is járt Budapesten. Először koncertjének helyszínét, a Népstadiont nézte meg egy villámlátogatás keretében, majd szeptemberben 50 ezer rajongója előtt adott koncertet. Jackson feltűnő szettben, fekete kalapban, piros ingben, fekete nadrágban járta a várost, ingébe akasztva hordta ikonikus napszemüvegét – írja cikkében a Metropol

Turisták az Erzsébet téri fánál Fotó: Bánkúti Sándor

Mindenhová rajongók hada kísérte el, belvárosi szállodája előtt százak éjszakáztak, hogy akár csak egy pillanatra is, de láthassák őt. Jackson néha megjelent az ablakban, ilyenkor apróbb plüssajándékokat szórt rajongói közé. Nagyon megszerette a fővárost, járt a Casino Vigadóban, a Budai Várban. Hallgatott cigányzenét, a hegedű hangja pedig annyira magával ragadta, hogy ajándékba is kért egyet.

A fa mécsesekkel és virágokkal van körülvéve Fotó: Bánkúti Sándor

Látogatása után a nevét a nap 24 órájában a hotel előtt skandálók egyike úgy döntött, ideje lenne, ha szobor örökítené még a popsztár látogatását az Erzsébet téren az exkluzív szálloda közelében. Erre ugyan nem kapott engedélyt, de egy emlékfát engedélyeztek számára. Ez azóta is külföldiek sokaságát vonzza, nemrég a brit Daily Star is tudósítót küldött a népszerű látványossághoz. 

A popsztár képei borítják a fát Fotó: Bánkúti Sándor

Ez – mint a cikkben is szerepel –, annak is köszönhető, hogy Jackson látogatása és később a fa is rengeteg digitális nyomot hagyott a neten, így a Google is az elsők között dobja fel. A fának, ami Jackson fotóit, illetve hozzá köthető emlékeket, ajándékokat rejt, nagyjából tízpercenként akad külföldi látogatója. Van, aki a fotókat nézi, mások csendben emlékeznek a sztárra, van közöttük olyan is, aki halkan imát mond érte. A fa egyébként egy szívós, városi levegőt is jól tűrő, 15 méter magas, több, mint 50 éves nyugati ostorfa.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek