Létrehozva: 2024.06.05.

MC Hawer gyomortükrözésen esett át – „Remélem, nincs gyomorrákom”

A mulatós rapper gyomortükrözésen esett át, miután komoly panaszai miatt a sürgősségi osztályra került. Tíz nap múlva kapja meg az eredményt, és reméli, hogy végérvényesen kizárható lesz a gyomorrák esélye is.

MC Hawer másfél héttel ezelőtt került a sürgősségi osztályra. A mulatós sztár, azaz Koczka Géza öt napon át folyamatos szúrást érzett a mellkasában, végül úgy döntött, nem kockázat, és segítséget kér. Felkereste a háziorvosát, ahonnan egy beutalóval máris a kórházban találta magát, ahol többféle vizsgálaton esett át. Az eredmények lesújtották, ugyanis a doktor közölte vele, kritikusan alacsony a hemoglobin (ami egyet jelent azzal, hogy vérszegény) szintje, valamint gyomorfekélye van. Gasztroenterológushoz irányították, hétfőre kapott időpontot, és pont az igazolódott be, amitől annyira tartott, gyomortükrözés vár rá. Bár már szedte a gyógyszereket, amiket az első vizsgálat alkalmával kapott, és a fájdalmai is enyhültek, alaposan ráijesztettek, ugyanis elmondták, azért van szükség a további vizsgálatokra, hogy ki tudják zárni a gyomorrák esélyét.

MC Hawer
MC Hawer még tíz napig él bizonytalanságban (Fotó: MC Hawer / Facebook)

MC Hawer: „Ömlött a könny a szememből”

A mulatós sztár hétvégén lapunknak árulta el, retteg a gyomortükrözéstől, de tisztában van azzal is, hogy szükség van erre ahhoz, hogy a végleges diagnózist fel tudják állítani. Most újra felkerestük Gézát, aki a Ripostnak elmondta, hogy túl van a rettegett vizsgálaton, ám most tíz napot várnia kell, hogy egyértelműen kizárják a gyomorrákos megbetegedést.

Túl vagyok rajta, biopsziát is csináltak (A biopszia egy orvosi eljárás, melynek során vizsgálat céljából a testből sejteket vagy szöveteket távolítanak el. A szövetet gyakran mikroszkóp alatt vagy molekuláris biológiai technikákkal analizálják. – a szerk.), borzalmas érzés volt. Akik már átestek ezen a vizsgálaton, fölkészítettek, hogy nem lesz kellemes, igazuk volt” – kezdte lapunknak.

Betettek a számba egy O alakú műanyagot, arra kellett ráharapnom és azon keresztül dugtak le a gyomromba egy vastag csövet, plusz ezen át letoltak egy vékonyabbat, azt kihúzták, majd egy másikat is lenyomtak. Levegőt spricceltek le a gyomromba, az okozott némi kellemetlenséget, érdekes tapasztalás.

„Tényleg csak néhány percet vett igénybe, próbáltam némán tűrni, de folyamatosan öklendeztem és ömlött a könny a szememből, de szerencsére fájdalmat nem éreztem” – mesélte a történteket.

MC Hawer
Rettegett a gyomortükrözéstől, de már túl van rajta (Fotó: MC Hawer / Facebook)

„Egyelőre úgy néz ki, megmaradok”

A sürgősségi osztályon felállított diagnózist most megerősítették, hüvelykujj körömnyi fekély van a gyomrán. Hogy hogyan tovább? Erre közel két hét múlva kap választ, addig maradnak a kétségek, a félelem, hogy vajon „megússza egy gyomorfekéllyel”, vagy valami komolyabb probléma okozta a kellemetlen tüneteket. Mi mindenesetre drukkolunk, hogy a már megkezdett gyógyszeres kezelés elegendő lesz a gyógyulásához.

Nem ért váratlanul az eredmény.”

Erős gyógyszert kaptam, rendszeresen szedem, múlt hét csütörtök óta egyre jobban vagyok, az étvágyam is visszatért, egyelőre úgy néz ki, megmaradok. 

„És remélem, nincs gyomorrákom. Nagyon rossz éjszakám volt, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem izgultam. Egyébként nagyon kedvesek voltak a kórházban, az egyik ápoló felismert, és próbált jobb kedvre deríteni, elmondta, hogy a mi zenénken nőtt föl. Aranyos volt. De most nagyon kemény tíz nap vár rám.”

Bizonytalanságban vagyok, hiszen csak akkor fog kiderülni, hogy más egészségügyi probléma nem áll fenn.

„A háziorvosomat fogják értesíteni, hogy mit találtak. Remélem, semmit” – mondta bizakodva Géza, aki azt is hangsúlyozta, nem lehet tudni, mitől alakult ki a gyomorfekélye. Még az sem jelenthető ki, hogy a sok éves alkoholizmusa következménye lenne.


 

 

origo.hu

Elmondjuk, hogy juthat tovább a magyar válogatott

ripost.hu

Végre: Ponekker Virágra újra rátalált a szerelem a válás után

mindmegette.hu

Elbúcsúzhatunk a felvágottaktól is: ezek az élelmiszerek tűnnek el a boltok polcairól

mandiner.hu

„Szabadságot Gigi D'Agostinónak!” – komoly fricskát kapott a német társadalom a magyar szurkolóktól (VIDEÓ)

ripost.hu

A tudósok is kővé dermedtek attól, ami az óceán mélyéről előkerült

mandiner.hu

A magyar szurkolóknak üzent a román politikus (FOTÓ)

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

astronet.hu

Jupiter az Ikrekben: jön a szerencsés változás

ripost.hu

Elég okos vagy, hogy hiba nélkül kitöltsd ezt a tesztet?

ripost.hu

„Behúzza a hasát” - Melltartóban pózolt Gáspár Evelin, kapott hideget-meleget

ripost.hu

3 csillagjegynek különös üzenetet küld idén nyáron az őrangyala

ripost.hu

Zokogva vallott Celine Dion: nem énekelhet többé

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

A Viszkis vallomása: "Az első rablás után összehánytam magam"

LELKIZŐ

„Csak menekültem" - Krausz Gábor megszólalt a háborúról, ő is a béke pártján áll

LELKIZŐ

Se veled, se nélküled: Durva, ami ezekkel a magyar sztárpárokkal történik

LELKIZŐ

Üzent a túlvilágról Berki Krisztián szelleme

LELKIZŐ

Döbbenetes titkot árult el Tóth Gabi: válása miatt elvesztette élete egyik legfontosabb emberét

LELKIZŐ

Zokogva vallott Celine Dion: nem énekelhet többé

LELKIZŐ

„Egy apa hatása” - Elolvadsz Rácz-Gyuricza Dóra friss babafotójától

LELKIZŐ

Végre: Ponekker Virágra újra rátalált a szerelem a válás után