Létrehozva: 2024.06.02.

MC Hawer legyengült, újabb vizsgálatra vár: „Tartok attól, hogy gyomortükrözésre is sor kerül”

A mulatós sztár néhány nappal ezelőtt rosszullétei miatt a sürgősségin kötött ki. MC Hawer tünetei enyhültek, de hétfőn újabb kellemetlen vizsgálatokra kerül sor.

MC Hawer, azaz Koczka Géza öt napon át folyamatos szúrást érzett a mellkasában, végül úgy döntött, nem kockázat, és segítséget kér. Felkereste a háziorvosát, ahonnan egy beutalóval a kezében, végül a sürgősségi osztályon kötött ki.

MC Hawer
MC Hawer szúró mellkasi fájdalom miatt fordult orvoshoz, végül a sürgősségin kötött ki (Fotó: Mediaworks archív)

MC Hawer bizakodik, hogy nincs nagy baj

Azonnal megkezdték a kivizsgálását, az eredmények azonban lesújtották a mulatós rappert, ugyanis kiderült, hogy kritikusan alacsony a hemoglobin szintje, valamint gyomorfekélye van. A Ripost érdeklődésére elárulta, gyógyszeres kezelése jelenleg is tart, ám még további, igen kellemetlen vizsgálatok várnak rá, hogy feltárják, mitől jelentkezett nála vérszegénység.

Szerdán újabb gyógyszert kaptam, amióta azt szedem, valamelyest javult a helyzet, mert a borzalmasan kellemetlen tüneteim megszűntek” – kezdte lapunknak. „A gyomorfájdalmam egyelőre elmúlt, mint ahogy a szorító, égető érzés sincs jelen a mellkasomban.”

Tisztában vagyok vele, hogy még nem gyógyultam meg.

„Sajnos az éhség jelenleg elég kelletlen tud lenni, de bizakodó vagyok, hogy ez is rendeződik” – mondta reménykedve.

MC Hawer
A mulatós sztár kissé legyengült, bizakodó, hogy hamarosan újra a régi lesz (Fotó: Markovics Gábor)

Tart a gyomortükrözéstől

MC Hawer hétfőn reggel 9 órára kapott időpontot a következő vizsgálatra. Kicsit sem nyugodt emiatt, csak az tartja benne a lelket, hogy ott felállítják a végleges diagnózist.

Beutaltak egy gasztroenterológushoz, arról jelenleg még nincs információm, hogy ez elsőre csak egy beszélgetés lesz, vagy valamilyen komolyabb vizsgálatot is végeznek rajtam.”

Kicsit tartok attól, hogy gyomortükrözésre is sor kerül, tudom, hogy én sem úszhatom meg.

„Akiknek volt már ilyen vizsgálata, többektől érdeklődtem, hogy mennyire fájdalmas, senki nem kecsegtetett túl sok jóval. Igaz, hogy nem tart sokáig, de nagyon kellemetlen érzés, amikor a csövet levezetik a torkomon keresztül, hogy megnézzék, mi okozza a problémát.”

Lélekben erre felkészültem, de ahogy közeledik a hétfő, egyre jobban uralkodik el rajtam a félelem.

„Ez is egy ismeretlen dolog lesz számomra. Gondolom, nem csak én vagyok úgy vele, hogy amit nem tudunk, milyen érzés, attól érthető módon tartunk. Vállalom a kellemetlenséget, nincs más választásom, ha már így alakult” – ecsetelte a mulatós rapper.

Mc Hawer Tekknő
Kímélnie kellene magát, de úgy érzi, nem mondhatja le a felkéréseket 
(Fotó: Mc Hawer Tekknő / Facebook)

Kímélnie kell magát

Géza nagyon bizakodó, és reméli, tényleg nincs nagyon komoly problémája. Legalábbis erre következtet abból, hogy a gyógyszerek is javítottak már a tünetein.

Lehet, hogy segít az is, hogy diétázom. Utána olvastam az interneten, hogy ilyen esetekben milyen ételek ajánlottak. A hemoglobin szintem is aggasztó, 130-150 tartományba tartozik a normális érték, nekem csupán 64 volt. Ez nagyon kevés."

Sajnos ettől gyenge vagyok, észrevettem, hogy egy minimális gyaloglástól is nagyon lihegek, kifáradok. 

„Pihennem kellene emiatt, az orvos még meg is jegyezte, hogy reméli, hétvégén nem megyek fellépni, de sajnos nem tehetem meg, hogy lemondom a bulit. Annyit tudok tenni, hogy nem viszem túlzásba a mozgást. Fontos, hogy kíméljem magam!” – mondta lapunknak.


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek