LELKIZŐ

Szerző H. A.

Létrehozva: 2023.11.30.
Módosítva: 2023.11.30.

Szomorú hír érkezett: elhunyt a Szex és New York sztárja

A 93 éves, Tony-díjas színésznő természetes halállal hunyt el.

93 éves korában elhunyt Frances Sternhagen, akit a magyar közönség leginkább a Szex és New Yorkból ismerhetett: a színésznő alakította Bunnyt, Charlotte intrikus anyósát, akinek megformálásáért Emmy-jelölést kapott.

 Frances Sternhagen és Kristin Davis
 Frances Sternhagen és Kristin Davis a Szex és New Yorkban Fotó: YouTube 

A színésznő 1930. január 13-án született, Washingtonban. Karakterszínésznőként már hat évtizede a Broadwayen lépett fel, melynek során hétszer lett Tony-jelölt, mialatt számos filmben is szerepelt. A hosszú színészi pályán töltött idő alatt számos díjat nyert el a színésznő: Tony-díjat, Drama Desk-díjat, Saturn-díjat és három Emmy-díjat. A The Skin of Our Teeth című, 1955-ös filmben debütált, ezután két színpadi darabjáért elnyerte a Tony-díjat. 1981-ban Sean Connery oldalán játszott a Gyilkos bolygóban, míg a Misery-ben a seriff feleségét alakította. Láthattuk továbbá a Julie & Juliában, a Függetlenség napjában vagy a Doc Hollywoodban is. Utolsó színészi munkájában, a 2014-es Szerelem a végzetemben Diane Keaton és Michael Douglas mellett tűnt fel.

Családja így emlékezett meg az elhunyt színésznőről:

„Frannie, ahogy családja, barátai és kollégái ismerték, szorgalmas, díjnyertes, szeretett és ünnepelt színésznő volt több, mint 60 éve. Sokoldalú volt – ügyes volt a komédiában és a drámában, karakterszerepekben és főszerepekben

-

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek