Létrehozva: 2023.11.16.

Bodrogi Gyula Galambos Erzsiről: Semmi jelét nem mutatta, hogy beteg volt

Nem csak a művészvilágot, az egész országot megrázta Galambos Erzsi váratlan halála. Kollégái, tisztelői fájó szívvel búcsúznak a színészóriástól.

Ahogy arról a Ripost beszámolt, csütörtökön délelőtt érkezett a megrázó hír: 91 éves korában, méltósággal viselt betegség után elhunyt Galambos Erzsi. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulata és a József Attila Színház örökös tagja halálhírét a József Attila Színház közleményben tudatta. Bodrogi Gyula megtörten nyilatkozott lapunknak a művésznőről. Tisztelői, pályatársai megható gondolatokkal emlékeznek a közösségi oldalaikon egykori kollégájukra, barátjukra.

Galabos Erzsi 03
Alig egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy visszavonul (Fotó: Kállai Márton)

Galambos Erzsi december 5-én töltötte volna a 92. életévét. 90 évesen állt utoljára színpadon. Emlékezetes alakításai nem csak a nézőkben hagytak örökre nyomot, hanem Bodrogi Gyulában is, akit megrendített a színésznő halálhíre.

Egy rendkívül jó színésznő volt. A József Attila Színházban rengeteg darabban volt lehetőségünk együtt játszani. Ma délelőtt telefonon értesültem arról, hogy Erzsi is elment.”

Teljesen váratlanul ért a halálhíre. Azt is most tudtam meg, hogy beteg volt, de ennek soha, semmi jelét nem mutatta, ha találkoztam vele.

„Vidám természet volt, én csak mosolyogni láttam őt. Jó kedvre derült mindenki a társaságában. Ha elkezdett táncolni a színpadon, a közönség imádta. Ez is egy szomorú pillanat, ebben az évben már több nagyszerű művészünket kellett eltemetnünk. De az idő telik, az életnek az egyik részéhez tartozik, hogy elmegyünk” – mondta érdeklődésünkre a Nemzet Színésze.

Bodrogi Gyula
Bodrogi Gyulát váratlanul érte a színésznő halálhíre (Fotó: Máté Krisztián)

Mindenki gyászolja

A szomorú hír után az internetet sorra árasztják el hírességeink gondolatai Galambos Erzsi haláláról.

Rónai Egon, az ATV műsorvezetője is búcsúzott a nagyszerű színésznőtől.

Hát elaludt. Friss volt, szép volt, fiatal volt. Három hét múlva lett volna 92 éves, néhány hónapja járt nálam. Mindene volt a színház, a játék, a zene – a közönség, amely pedig méltóképpen ünnepelte a XX. század kicsit még velünk maradt primadonnáját! A színész addig él, amíg az utolsó néző emlékszik rá. Elhunyt Galambos Erzsi. De itt lesz még sokáig!” – olvasható a Facebook-oldalán.

A Rátonyi Róbert Színház is osztozott a család és a gyászolók fájdalmán.

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy színházunk tiszteletbeli tagja, Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának, valamint a Budapesti Operettszínház és a József Attila Színház örökös tagja a mai napon végleg elhagyta ezt a földi játszóhelyet. Hatalmas büszkeség számunkra, hogy együtt állhattunk vele a színpadon. Mélyen osztozunk a család fájdalmában” – írja a színház hivatalos oldalán.

Csongrádi Kata is búcsúzott a színésznőtől.

Isten Veled Galambos Erzsi! Ezúton is hálásan köszönöm Neked mindazt, amit Tőled tanultam, tanulhattam. Nagy kitüntetés volt számomra, hogy az Operett Színházban együtt játszottunk többek között a Veronai fiúk, a Cabaret, a West Side Story és a – képen látható – Szerdán tavasz lesz című musicalekben is. (A közös szerelmünk ebben a színdarabban a fotón háttal álló Kozák András volt, Isten nyugosztalja!) Köszönöm, hogy szeretetteli figyelemmel kísérted a pályámat. Köszönöm, hogy eljöttél megnézni a Zsuzsanna és a vének musical főszerepében és azt is köszönöm, hogy előadás után pezsgőt bontva felálltál egy székre és azt kiáltottad az ott lévőknek, hogy: „A Csongrádi mostantól nemcsak musical színésznő, hanem Színésznő is, méghozzá nagybetűvel!” Köszönöm, hogy közös fellépéseinken –Erzsébet/Katalin napokon, Gála műsorokban – szigorúan megkritizáltad a produkcióimat és elláttál hasznos tanácsokkal. ugyanúgy, ahogyan később a Facebook-on keresztül is... Köszönöm, Erzsi, hogy voltál nekünk… és ha megengeded, nekem továbbra is vagy, mert fülemben cseng a hangod és az az intelmed, amit mai napig betartok: „skálázni és beszédtechnikázni minden nap kell, mert ha ma nincs szerep, holnap lesz szerep!” Úgy gondolom, hogy Rád számtalan remek szerep vár az Égi Színpadon is, és Téged látva-hallva még az Angyalok is táncra perdülnek… mert odaát is Te leszel a Musical Koronázatlan Királynője” – búcsúzott Csongrádi Kata.

A színésznő tavaly, a Kossuth Rádió műsorában jelentette be: nem áll többé színpadra. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy teljesen nem akar elszakadni a színház világától.

Imádok moziba, színházba járni és most elérkezik az a pillanat, hogy megnézzem a kollégáimat a színpadon és ismerkedem a fiatalokkal is” – fogalmazott a 90 éves színművész a Kalendárium című műsorban egy évvel ezelőtt.
 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmasan megváltoztak a Dawson és a haverok sztárjai - megdöbbentő képek

origo.hu

Tört-zúzott a magából teljesen kifordult Britney Spears

mindmegette.hu

Mi történt? Hatalmasat változott Krausz Gáborék élete

hirtv.hu

Jobbikos múltú háttéremberek segítik Magyar Pétert a szervezésben

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

origo.hu

Meghan Markle súlyos dolgot tett III. Károly királlyal

mindmegette.hu

Epres túrógombóc egy kis csavarral - ha egyszer kipróbálod, többé nem készíted máshogy!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Haragosokból újra barátok: Kibékült Fresh Andi és Szögeczki Ági

LELKIZŐ

Drámai fordulattal ért véget a Házasság első látásra

LELKIZŐ

Bódi Csabi besokallt a rosszindulatú kommentelőktől: „Belefáradtam, elfáradtam”

LELKIZŐ

Utolsó óráit családjával töltötte, elhunyt a legendás zenész