Létrehozva: 2023.09.01.
Módosítva: 2023.09.01.

Straub Dezső: Nem haragszom Götz Annára

Straub Dezső nem haragszik Götz Annára, sőt bízik benne, hogy előbb-utóbb megtalálják újra a közöshangot, és akár együtt is tudnak majd dolgozni.

Böröndi Tamás 2020. novemberében hunyt el, így a Vidám Színpad vezetése az egykori igazgató feleségére, Götz Annára szállt. Akkoriban komoly vita alakult ki Böröndi özvegye és egykori barátja, Straub Dezső között. A színművész nehezményezte kirúgását, mint művészeti vezető, amit csak a színház közösségi oldaláról tudott meg. Most három évvel az eset után, a 71 éves színész elárulta a Ripost-nak, hogy nem haragszik az özvegyre, és bízik benne, hogy idővel újra jó viszonyt ápolhatnak. Mindezeken túl több kérdésünkre is megadta a választ a magyar színész. 

Straub Dezső bízik benne, hogy idővel közös nevezőre juthat Götz Annával (Fotó: Bús Csaba)

Meglepve olvastuk egy konkurens napilapban Straub Dezső nyilatkozatát egykori munkahelyével, a Vidám Színpaddal és vezetőjével Götz Annával kapcsolatban. Újra fellángolt a vita?

Nálam jobban nem lepődtetek meg! Utána kerestem. Közel egy éve beszélgettem a lap munkatársnőjével, de a téma érdektelensége, és aktualitásának elvesztése miatt már akkor sem került nyomtatásba, én is kértem akkor, hogy felejtsük el, ez már a múlt. De úgy tűnik ennyire uborkaszezon van „odaát”! Ráadásul azóta, egy éve – hála Istennek – alapvetően megváltozott az életem!

- Dezső kifejtette, hogy élvezi a mindennapjait, nincsenek anyagi gondjai, ismét a saját kezében van az élete irányítása, rengeteg fellépése, megkeresése van, a Körúti Színház társulatával járja az országot, és a családjával is több időt tud tölteni. Akkor már nincs harag Straub és Götz között?

„Soha nem is haragudtam Annára! Őt egy kegyetlen tragédia érte, amit nagyon nehéz feldolgozni. Mi akik közelről láttuk őket igazolhatjuk, hogy ez valóban egy nagy szerelem volt! Viszont örömmel hallottam, hogy megszületett az unokája. Ez nagy dolog, remek esély, hogy visszasegítsen egy gyászoló embert a hétköznapi életbe! Mint kétszeres nagypapi, ezt igazolni tudom! Visszatérve az egykori konfliktusra, alapvetően én egy probléma megoldó, alkat vagyok. A konfliktusokat nyílt, kulturált beszélgetésekben lehet feloldani. Anna ez elöl zárkózott el ezidáig!”  - fejtette ki Straub Dezső, majd azt is elárulta, hogy mit ért az "ezidáig" alatt. 

„Annával legutóbb egy bevásárlóközpontban futottunk össze. Mindketten meglepődtünk. Igazán váratlan, vicces helyzet volt!  Köszöntünk egymásnak, váltottunk néhány mondatot, és mindenki zavartan ment a dolgára.”

Szóval meg volt az első tárgyalás?

„Így is mondhatjuk! – Mondja nevetve - Ezért is zavar rettenetesen a konkurens lap inkorrekt lépése, hogy egy idejét múlt, félreérthető írást, aminek születése óta egy csomó dolog megváltozott, a velem való egyeztetés nélkül leadnak!”

Van reménye egy esetleges jövőbeli Götz – Straub kulturális együttműködésnek is? 

„Miért zárnék ki egy ilyen lehetőséget? Én minden jószándékú emberrel tudok együtt dolgozni! Mindenki éli az életét, nekem is rendeződött az életem, neki is van egy jól menő színháza, nem zavarjuk egymás munkáját. De a közös munkához közös elhatározás szükséges. ”

Gondolod, hogy Annát ez a cikk most eltántoríthatja a közeledéstől?

„Á!... Ezt nem hiszem! Mindketten „bulvár edzettek” vagyunk már! Pontosan tudunk olvasni a „kirúgta, zokogva, sokkolta,” jelzők között! Én már többször felajánlottam egy kávéra csüccsenést. Várom Anna ajánlatát. Hátha ő jobb kávéházat ismer!”

A Facebookról tudta meg, hogy kirúgták

Böröndi Tamás halálával a Vidám Színpad teljesen átalakult, így a különböző feladatokat is másoknak adták 2021 novemberében. Addig a pillanatig Straub Dezső töltötte be a művészeti vezető szerepét, akit Tasnádi Csaba, Jászai Mari-díjas rendező, a VIDOR Fesztivál ötletgazdája és létrehozója váltott. A 71 éves színész akkor azt nyilatkozta, hogy leváltását egy Facebook bejegyzésből tudta meg.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Meghan Markle legújabb botránya

origo.hu

Ezért alázták meg durván Palvin Barbara férjét, Dylan Sprouse-t

borsonline.hu

Tovább dagad a botrány: úgy beleálltak Rékasi Károlyba, mint a gerely

magyarnemzet.hu

Liverpool Echo: Szoboszlai helye veszélyben van a kezdőcsapatban?

ripost.hu

Hoppá! Kiderült, csak egyetlen dolgot nem foghat meg Mikes Anna Krausz Gábor testén

hirtv.hu

Mesterházy Attila: Messze van még Ukrajna EU- és NATO-csatlakozása + videó

origo.hu

A fürdőkádban fotózták Palvin Barbarát - képek

mindmegette.hu

9 mosási hiba, amitől a ruhák nem lesznek tisztábbak

life.hu

Erősítsd az immunrendszered természetes módon (x)

life.hu

Van megoldás a bakteriális hüvelyfertőzésre: így ismerjük fel(x)

origo.hu

MEGÚJULT AZ INTERSPORT ÜZLETE VECSÉSEN A MARKET CENTRAL FERIHEGYEN(x)

life.hu

A PMS-barát étkezés, ami a súlykontrollban is segítségedre lehet(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Jákob Zoli 5 millióval száll be a hatalmas akcióba

LELKIZŐ

„Egyre többször gondolkodom azon, egyáltalán megérem-e a következő karácsonyt…” – Íme Galambos Erzsi szívszorító interjúja

LELKIZŐ

Baleset a Nemzetiben: Ezt mondta Szász Júlia az erkélyről, amiről a mélybe zuhant – fotó

LELKIZŐ

Az egész ország erre várt: Tóth Gabi megtörte a csendet, kitálalt válásának valódi részleteiről

LELKIZŐ

Elvis exe kitálalt: "A kábítószerek elpusztították a fél családomat!"

LELKIZŐ

Shane Tusup apa lesz, válaszolt a legfontosabb kérdésre

LELKIZŐ

Újabb részletek derültek ki a világhírű énekes haláláról

LELKIZŐ

Dráma a Farm VIP-ben: "Nem hiszem, hogy van annál fájdalmasabb, mint elveszíteni valakit"