Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2023.05.23.
Módosítva: 2023.05.23.

Titok a múltból: Szörényi Levente ezért adta fel egyik legnagyobb álmát

Az István, a király zeneszerzője korábban nem művészi pályára vágyott, egy bukás azonban közbeszólt.

Idén augusztus 19-én eddig sosem látott és hallott verzióban csendül fel az István, a király az Arénában.  A legendás magyar rockopera idén ünnepli a 40. évfordulóját. A nagyszabású sajtótájékoztatón a darab zeneszerzője, Szörényi Levente exkluzív interjút adott a Ripostnak. 

Szörényi Levente korábban nem művészi pályára készült Fotó: Szabolcs László

Őszintén vallott arról, milyen érzések kavarognak benne a kerek évforduló kapcsán, sőt azt is elárulta, hogy kisgyerekként egészen más karrierről álmodott. Egyáltalán nem a  művészvilágban képzelte el magát.

Ripost: Belegondolni is hihetetlen, hogy már negyven éve, hogy bemutatták az István, királyt. Ez hatalmas idő! Milyen érzések kavarognak Önben ezzel kapcsolatban?

Szörényi Levente: "A sors csodája, hogy még élünk és egy olyan művünk van, ami klasszikussá vált. Hihetetlen, hogy még életünkben szembesülünk azzal a ténnyel, hogy egy mű ennyire kiállta az idő próbáját. Hatalmas örömmel tölt el, nem tagadom, és rá is csodálkozok arra, hogy ennyi évtized elröppent. Van még három művem, a Veled, Uram, az Attila, Isten kardja és az Árpád népe, de az István, a királyt soha nem fogják tudni beérni. Ez a rockopera nagyon szerencsés csillagzat alatt született, a közönség pedig ragaszkodik hozzá"

Ripost: Valóban olyan, mintha generációkon át tartana az István, a király sikere. Nagyon sokan nőttek fel ezeken az ikonikus dalokon.

Sz.L.: "Erről eszembe jutott egy kedves családi történet. A kisunokám, Villőke még nem volt több háromévesnél, amikor egyik nap  ugrálni kezdett a padlón. Legalább húsz centire felugrott a levegőbe és üvöltve énekelte, hogy Koppány, le vele! A fiam persze azonnal levideózta, még mindig megvan a telefonomon."

Ripost: Nagyon érdekes megfigyelni, hogy a darab rajongói Istvánnak szurkolnak-e, vagy Koppány a kedvencük. Nagyon sokan mondják, hogy Koppány szimpatikusabb nekik, pedig ő a rosszfiú. Vagy tán éppen ezért?

Sz.L.: "Koppánynak és a tábora szándékosan egy rockosabb, metalosabb hangzást és stílust képvisel, de nem hiszem, hogy ezen múlik a népszerűsége, de az való igaz, hogy a közönség imádja már Vikidál Gyula óta."

A legendás szerzőpáros, Szörényi és Bródy Fotó: Szabolcs Laci

Ripost: Ön évtizedek óta a magyar művészvilág meghatározó alakja, de mi akart lenni kiskorában. Mi volt a kis Szörényi Levente álma?

Sz.L.: "Kisfiúként nagyon sok mindenen járt az eszem, azzal kapcsolatban, hogy mi szeretnék lenni. Volt egy olyan időszak, amikor sebészorvos akartam lenni. Nos, ez nem sikerült, de azt mondják, hogy talán nem is baj, bár nagyon precíz vagyok, és biztos, hogy jó sebész lettem volna. Az viszont biztos, hogy a sebészet nem játék, nagyon felelősségteljes, így mellette nem tudtam volna zeneileg kiteljesedni. Más kérdés, hogy később megbuktam matekból, szóval tényleg jobb, hogy a művészi pályát választottam."

Ripost: Az István, a király bemutatója óta eltelt negyven évben sajnos számos neves és tehetséges művész hagyott itt bennünket. Ön szokott gondolni az elmúlásra?

Sz.L.: "Sajnos ez az élet rendje, nem tehetünk semmit ellene. Ezért mondtam el a beszélgetés elején, hogy óriási nagy dolog, hogy mi itt vagyunk és meg tudjuk ünnepelni ezt a kerek évfordulót. Már nagyon várom az augusztus 19-t és még sok sikeres évet kívánok a darabnak. "

RIPOSTER

Szörényi Levente jól orrba vágta Bródy Jánost

Szörényi Levente interjút adott a Mandiner hetilapban, amelyben keményen kifejtette véleményét Bródy Jánosról. Hogy miért érezte helyénvalónak megszólalni? És miért szégyenkezik mind a mai napig Bródy miatt? Minderről őszintén beszélt.

RIPOSTER

Szörényi Levente jól orrba vágta Bródy Jánost

Szörényi Levente interjút adott a Mandiner hetilapban, amelyben keményen kifejtette véleményét Bródy Jánosról. Hogy miért érezte helyénvalónak megszólalni? És miért szégyenkezik mind a mai napig Bródy miatt? Minderről őszintén beszélt.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jön az apokalipszis: 114 órán át havazik majd március végén

origo.hu

Brüsszel bejelentette: készüljünk a háborúra!

borsonline.hu

Érthetetlen tragédia: felakasztotta magát Raphael Schumacher

mandiner.hu

Újabb országok álltak Magyarország mellé az egyik legélesebb európai vitában

ripost.hu

Újabb legenda távozott: elhunyt a népszerű rockbanda frontembere - Videó

hirtv.hu

Szabó Bálint kísérte az ATV-be Magyar Pétert

origo.hu

Imádja a luxust és dicsekszik pénzével a Magyar Péter mögött álló vállalkozó - videó

mindmegette.hu

Itt a vége: Ördög Nóra szomorú bejelentése mindenkit váratlanul ért

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Gyászol Tolvai Reni: "Örökké a szívemben leszel"

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

„Nagy csalódás ért” – Férjet keres magának a TV2 sztárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Patai Anna a babavárásról: Az álmunk hamarosan valóra válik

LELKIZŐ

Aggódnak a rajongók Nemazalányért

LELKIZŐ

MC Hawer lemondott a szerelemről: „Mindegyikbe kicsit belehaltam”

LELKIZŐ

Gyászol Tolvai Reni: "Örökké a szívemben leszel"

LELKIZŐ

A fejét is elfordítja, csúnyán kihasználta Magyarország egyik leggazdagabb emberét a barátja

LELKIZŐ

Molnár Gusztáv: Most türelemre tanít az élet

LELKIZŐ

Baukó Éva: A retinámba égett az igazi nyomor, amit láttam