Orbán Balázs Magyar Péternek: A futtatóid döntenek rólad!

POLITIK
Létrehozva: 2023.04.29.
Módosítva: 2023.04.29.

Szívbemarkoló ajándékot kapott a pápa egy beteg magyar kisfiútól

Tomika több agy- és szívműtéten esett át, édesanyja pedig a kisfiú műtétje közben írt egy mesekönyvet, ennek az olasz nyelvű változatát ajándékozták a pápának.

Mint arról többször is beszámoltunk, magyarországi látogatása során több intézményt és helyszínt felkeres Ferenc pápa. Szombaton délelőtt a Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonban vak, gyengénlátó és halmozottan sérült gyermekekkel találkozott, az intézményben pedig Inotay György igazgató és a gyerekek fogadták a Szentatyát, akinek több, különleges ajándékkal is készültek.  

ferenc pápa
A pápa sérült gyermekeket látogatott meg, Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonban. Ide jár Tomika is, akitől szívhez szóló ajándékot kapott a Szentatya - Fotó: REMO CASILLI / AFP

Az otthon egyik diákja a most 14 éves, halmozottan sérült kisfiú, Tomika is, aki különleges ajándékot küldött a pápának édesanyja segítségével. 

- Ruhatervező és belsőépítészeti dizájnnal foglalkoztam, de az első kisfiam születése után mesekönyveket kezdtem írni - mesélte lapunknak Gyarmati Viktória. Az édesanya több mesekönyvet is írt, melyeket maga illusztrált. Ezeket kezdetben csak kisfiainak szánta, ám hamar felfigyeltek a nem mindennapi munkákra. Éppen a Pocimesék című könyve következő folytatásán dolgozott, amikor várandós volt kisebbik fiával, aki sajnos idő előtt érkezett és kiderült: súlyosan sérült. Tomikát összesen tizenkétszer operálták, életveszélyes agy- és szívműtéteken is átesett. Az egyik súlyos operáció előtt kapott felkéréstaz anyuka egy újabb mesére. 

- Nyolc órás agyműtétre vittem Tomikámat. Ezt egy anyának nagyon nehéz átvészelni, nem is tudtam, hogyan tegyem. Egy barátom javasolta végül, hogy írjak mesét közben a gyereknek, hátha úgy könnyebb lesz. Így ott, ez alatt a nyolc óra alatt született meg a könyv két másik története, a Zordonó és Pillepanna barátsága

 - mesélte Viki.

Tomika nem tudott részt venni az ajándékok elkészítésében, ezért anyukája egyedi ajándékot talált ki fia nevében - Fotó: Saját

Hozzátette: a könyvet olyan lelkiállapotban írta, hogy azt egy átlagos napon nem tudta volna papírra vetni. Az utolsó mondatot pont akkor írta le, amikor a gyermekét kitolták a műtőből:

- Az utolsó mondat így hangzik: a hit ereje csodákra képes. Ekkor tolták ki Tomit, a történetet pedig abbahagytam, nem is folytattam többet. Ebbe beleírtam az összes szeretetet, amit csak egy anya adni képes a fiának

 - mesélte. Kisfia már óvodába és most iskolába is a Batthyány-Strattmann László Otthonba járt, így mikor Viki megtudta, hogy a pápa kisfia iskoláját is meglátogatja, úgy döntött: ő is szeretne adni valamit Tomika nevében:

-  A gyerekek készítettek egy tarisznyát a Vatikán nemzeti színeiben, melyben a gyerekek által készített ajándékok voltak. Tomi, bár ott maradt az iskolában a pápa érkezésére, az egészségi állapota okán nem tud alkotni, ezért az ajándék készítésében sem tudott aktívan részt venni, ahogyan az éneklésben sem. Viszont szerettem volna, ha ő is ad valamit a pápának. Ekkor eszembe jutott, hogy van a könyvnek egy olasz fordítása is - sorolta.

A könyv díszdobozán személyes üzenet szerepel a Szentatyának - Fotó: Saját

Viki rekord gyorsasággal szombat és vasárnap kinyomtatta, betördelte, befűzte, végül egy díszdobozba helyezte a mesét, melyre ráírta, hogy azt Tomikától és édesanyjától kapja a pápa. Hétfőn el is küldte, de a szigorú vatikáni átvilágításon már nem volt idő átfuttatni. Az intézmény igazgatójának viszont nagyon tetszett az ajándék, ezért segít: 

Elmondta, hogy ugyan ezt nem tudták a hivatalos ajándékok között átadni, de mindent megtesz, hogy eljuttassák a Szentatyának. Nagyon reméljük, hogy sikerül és el is olvassa, nagyon boldoggá tenne minket. Az biztos, hogy én nagy szeretettel készítettem Tomika és az intézet gyerekei nevében. Úgy, hogy abban benne legyen a gyerekek és a szülők lelke is 

- szögezte le az édesanya. 

 

Ferenc pápa magyarországi tartózkodását péntekről vasárnapig folyamatosan követhetitek a HírTV-n. Az előkészületekről és a Szentatya programjától minden részletet itt találtok!

 

 

 

origo.hu

Szenzáció: a Liverpool és a Real Madrid korábbi BL-győztes sztáredzője ülhet le a Fradi kispadjára

ripost.hu

Felkavarják az állóvizet az égiek, 3 csillagjegy élete rögvest új irányt vesz!

mindmegette.hu

Egy falatot sem eszik, sőt nem is iszik egy etióp nő, az orvosok sem tudják, hogy lehet életben

hirtv.hu

Újjáéled a magyar nemesség + videó

mindmegette.hu

Meztelencsigák a kertben – ezzel a házi csodaszerrel pillanatok alatt megszabadulhatsz tőlük

mandiner.hu

Friss fejlemények: az orvosok szerint „a csodának köszönhető”, hogy Fico még életben van

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. május 18-24.: Boldogság után viharfelhők

ripost.hu

A Merkúr a Bikába lép: négy csillagjegynek nagy meglepetést tartogatnak az égiek

ripost.hu

Te ismered a Rubik-kocka titkát? Lerántjuk a leplet

ripost.hu

Balesetet szenvedett a magyar színész, elmaradnak az előadások

ripost.hu

Jön a megújulás: ennek a négy csillagjegynek fordulatot ígér a nyár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Üzent a túlvilágról Berki Krisztián szelleme

LELKIZŐ

"Ez egy borzalom" - sokkoló levelet kapott a TV2 kilakoltatott sztárja

LELKIZŐ

Szomorú évforduló: Szívszorító, ami most elhangzott Berki Krisztián sírjánál – fotó

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Gyászol a filmvilág, elhunyt az Aranyoskám sztárja

LELKIZŐ

Molnár Anikó vallomása: Órákon át zokogtam…

LELKIZŐ

Összeomlott a TV2 sztárja: „Történnek tragédiák”

LELKIZŐ

Curtisnek pótapát hozott a Covid: „Betölti azt az űrt, amit apu hagyott maga után"