Létrehozva: 2023.02.01.

"Anna mindig mosolyog, bármilyen nehézség jön szembe!" - ezért a cuki kislányért fogott össze az ország - Fotó!

Anna állapota az egész életére kihatással lesz. Számára a küzdelem, a fejlődés és a terápiák a mindennapjai részei.

Anna egy 5 éves imádnivaló kislány, aki kicsit más, mint a kortársai. Anna ugyanis koraszülöttként jött a világra, 29 hét 4 nap után. Emellett születése óta celebrális parézise van, ez az állapot pedig központi idegrendszeri érintettséggel jár, így a mozgását, az értelmi képességeit és az egész életét befolyásolja. A gyermek 71 napot töltött kórházban születése után, csak ezt követően vihette haza magával az édesanyja, Kormos Betti. Az igazi kihívások pedig csak ezután kezdődtek. A Ripost az édesanyával beszélgetett.

Anna Hangja Alapítvány CP-és kislány
Anna és édesanyja Kormos Beáta/Fotó: Anna Hangja Alapítvány

A legnagyobb ellenfelünk a mozgás, ez az, amiért rettentően sokat kell dolgoznunk. Értelmileg hála Istennek 3 évesen elkezdett kibontakozni, akkor jöttek az első szavai, és most már nagyon jól másol, és szinte mindent akar mondani, amit pedig tud, azt mond is

- mondja az anyuka.

„Az ABC-t szoktuk együtt gyakorolni, számol egyedül 10-ig, a laptopjának a kódját mondja emlékezetből. Ezek hatalmas eredmények a mi életünkben egy ilyen érintettégű gyermeknél. Ezért dolgozunk, hogy napról napra több és több legyen és egyszer önálló életet élhessen" - folytatja beszámolóját Kormos Betti. Az elnyűhetetlen és mindig pozitív édesanya rámutatott: az ő történetük nem egy sajnálatra méltó helyzet, hanem egy reményteljes küzdelem, ami sok nehéz, de rengeteg boldog és büszke pillanattal is jár.

Anna mindig mosolyog

Az én drága gyermekem bármilyen nehézség is jön szembe, mindig mosolyog. Próbáljuk mindenben meglátni a jót, és nagyon erősek vagyunk mind a ketten

- mosolyodik el Betti.

Az édesanya elárulta nekünk azt is, hogy melyik pillanatokban volt a legbüszkébb a fejlődésre.

„Amikor megtanulta kimondani, hogy anya, apa, vagy éppen a saját nevét, és el tudta mondani, hány éves. Amikor megértette a hozzá irányított kérdéseket és érkezett rá tőle visszacsatolás" - mondja az édesanya.

Felfoghatatlan mennyiségű munka és kitartás van a családban

Annáék rengeteg terápián és gyógytornán vesznek részt a hétköznapok alatt. Emellett a felálláshoz speciális "állítógépre" van szüksége, illetve egy különleges, úgynevezett Mollii Suit ruhára, amely lazítja a feszülő izmokat a testén.  A speciális babakocsiról nem is beszélve, amit különösen szeret használni Annácska. Emellett imádja, ha olvasnak neki, szereti, ha körülötte forog a világ, akkor érzi igazán jól magát a kislány.

A mi életünk Anna fejlődése köré van tervezve, így alakítottuk ki az elmúlt 5 évben. Az első perctől Annát rehabilitáljuk, emellett pedig én dolgozom is

- folytatja Betti.

„Annának a speciális ruháját anno a CsodaCsoport segítségével tudtuk a számára biztosítani. Kezdetben béreltük, később pedig megvásároltuk, egy ilyen eszköz ugyanis 2 millió 800 ezer forintba kerül. Nemsokára pedig kinövi 2 év után a ruhácskáját. Emellett van egy állító-gépe is, aminek Coco a neve. Ebben mindig azt mondja: "A Cocóban állok" - meséli mosolyogva az anyuka.

"A következő projektünk így egy Mollii Suit lesz. Ez egy olyan eszköz, amely alacsony szintű elektromos áramot használ az izomzat alap feszültségének előidézésére. Én szeretném, hogy ő a maximumot kitudja hozni magából és ehhez pedig mindent megfogok teremteni. Nem látom még, hogy hogyan, de mindig megtalálom a módját!" - meséli  motivált édesanya, aki néhány napja tért haza családjával Varsóból, ugyanis ott részt vettek egy csípőműtéten és az azt követő 3 hónapos rehabilitáción, amely nagyon sikeres és eredményes volt. Ezért most az életük újra szervezésén és újjáépítésén dolgoznak.

„Az elején fel kellett készülnöm erre az utazásra, hogy erőt tudjak adni neki. Ez a végére megfordult, már ő adott nekem erőt, hogy végig tudjam csinálni a 3 hónapos varsói terápiát. Ő hatalmas erővel és nyugalommal állt hozzá mindenhez"

- fogalmaz.

Rengetegen összefogtak és majdnem 10 tonna kupakot gyűjtöttek Annának

Kormos Betti kislányának megalapította az Anna Hangja nevű alapítványt, amely két éve kupakgyűjtésbe kezdett, hogy ezzel is segítsék összegyűjteni a terápiára és a rehabilitációra szükséges hatalmas összegeket.

„Azért ezt a formáját választottuk a gyűjtésnek, mert az embereknek nem pénzt kell adniuk, hanem eldöntik, hogy akarnak-e ily módon segíteni. Apró szívességnek tűnhet, de hatalmas segítség csak az, ha már valaki egy hónapig félreteszi nekünk a kupakjait. Szerencsére a sors összehozott egy hölggyel, Péntek Lonci Ilonával, és ő lett az én kupak-menedzserem" - árulta el lapunknak az édesanya, aki örömteli hírt is megosztott velünk a gyűjtéssel kapcsolatban.

Az első másfél évben majdnem 10 tonna kupak gyűlt össze, idén pedig csak januárban már 1 tonna 20 kilóval kezdtük. 

1 kiló kupak 85 forint, így az embereknek és Ilonának hála körülbelül 850 ezer forint körüli összeg gyűlt már össze Annának. Természetesen az eszközök és terápiák miatti kiadások jóval meghaladják ennek az értékét, de nagyon boldogok vagyunk, hogy ennyien gondolnak ránk, és segítenek nekünk, hálásan köszönjük" - tette hozzá Kormos Betti.

Amennyiben ti is segíteni akartok bármilyen módon a családnak, és azon belül Annácskának, akkor az Anna Hangja Facebook-oldalon minden fontos információt megtaláltok az akcióval kapcsolatban, illetve Péntek Lonci Ilona is segíthet Budapesten belül a kupakok szétválogatásában és leadásában.

 

Annácska beteg kislány Anna Kormos Betti
Fotó: Facebook

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elszabadult makákók miatt új rendőri egységet hoztak létre Thaiföldön

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

mandiner.hu

Így örült a magyar győzelemnek a Puskás Arénában Orbán Viktor (VIDEÓ)

metropol.hu

A Házasság első látásra sztárja vallomást tett

vg.hu

Meglepő katonai szövetségest talált Oroszország

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Patai Anna a babavárásról: Az álmunk hamarosan valóra válik

LELKIZŐ

Aggódnak a rajongók Nemazalányért

LELKIZŐ

MC Hawer lemondott a szerelemről: „Mindegyikbe kicsit belehaltam”

LELKIZŐ

„Egy hajszálon múlt az életem” — emiatt élte túl a terrortámadást a magyar színész

LELKIZŐ

Mindent látott és mindenről tudott: az őrült pletykák miatt állt elő az igazsággal Katalin hercegné

LELKIZŐ

Megrázó interjút adott Papadimitriu Athina: „Úgy éreztem, pszichológushoz kell mennem!”

LELKIZŐ

Jákob Zoltán őszintén vallott a kapuzárási pánikjáról: „Szeretnék hosszú életet, de nem mindenáron”