9 hónapja

"Még nem tért vissza az erőm" - Bangó Margit a betegségéről vallott

Bangó Margit rákbetegsége nyáron kiújult. A Kossuth-díjas művésznő már akkor azt mondta, legyőzi a kórt. Az énekesnő három műtéten esett át, minden eredménye negatív.

Nehéz éven van túl Bangó Margit, az énekesnő ennek ellenére a tőle megszokott szeretettel fogadta A Borsot. Az előadóművész elmondta, rövid idő alatt volt három műtétje, de a lényeg az, hogy végre jól van.

"Hála Istennek, most már jól vagyok. Még nem tért vissza a régi erőm, de alakulok. Most voltam kontrollon, minden eredményem negatív, már második alkalommal. Három havonta járok ellenőrzésekre" – kezdte a Borsnak Bangó Margit

Bangó Margit túl van a nehezén.
Fotó:   Facebook

A művésznő mellett lánya ül. Bangó Marika csillogó tekintettel nézi édesanyját, hallgatja szavait.  

Jövünk-megyünk, Marikával hamarosan egy televíziós műsorban fogunk szerepelni. Anya-lánya duett lesz. A-kategóriás énekesek között fogunk fellépni, én akárhová már nem megyek szívesen. Letettem valamit az asztalra ezalatt a 'csekély' 56-57 év alatt, nem kell már bizonyítanom

 – tette hozzá. 

 

„Isten az orvosok orvosa” 

A magyar nóták koronázatlan királynője precíz, pontos embernek tartja magát. Bangó Margit úgy fogalmazott, mindent szívből ad, és amit ad, azt kapja ő vissza a rajongóktól. Ez az ő titka, és a hit. 

Azt üzenem annak, aki beteg, hogy legyen hite! Isten az orvosok orvosa. Hogyha azt mondja egy doktor vagy kettő, hogy nem tud meggyógyulni, az nem igaz. Az élő bizonyíték erre én vagyok. Másodszor győztem le a rákot, itt vagyok, teszem a dolgomat. Fellépek, járok vidékre is, ugyanolyan elánnal énekelek, mint mindig. Ebből nem tudok engedni

 – jelentette ki magabiztosan. 

Noha a betegség az életkedvén egy cseppet sem változtatott, egy dolgot mégis másként kell csináljon: a művésznő immáron ülve énekel. Így egy kicsit nehezebb a levegővétel, és az éneklés technikája, de azt mondta, az embereknek mindegy, így is imádják. 

Nem az a lényeg, hogy hogy nézek ki, habár arra mindig figyelek. Színpadon mindig úgy kell megjelenni, hogy mindenki mindenkinek tetsszen, az elegancia fontos. Az alkalomnak megfelelően öltözködöm. 

Bangó Margit és Bangó Marika közösen lépnek fel.
Fotó: Czabai Ákos

Lánya, Marika a támasza 

Az énekesnő boldogan mesélt lányáról, azt mondta, Marika egyszerűen fantasztikus. Nagy erőt ad neki a családja szeretete

"Megijedek tőle sokszor, a fiatalkori önmagamat látom benne. Félelmetes a hasonlóság mindenben. Nemcsak külsőleg, lelkileg is ugyanaz, mint én. Gyönyörűen énekel, nagyon sokat fejlődött. A színpadon meg egyszerűen az ujja köré csavarja az embereket" – büszkélkedett. 

Nem esett messze az alma a fájától, Marikának is sok fellépése, televíziós szereplése van. Kezdetben nem akart énekelni, de az édesanyja bedobta a mély vízbe. 

Nem akarta, de ilyen nincs, hogy nem, hála Istennek meglett az eredménye. Szeretik az emberek, kiadja azt, ami a szívében van, szerencsére van sok saját szerzeménye. Mindig ezt magyarázom a fiatalságnak, hogy a szív a titok. Amit érzel, azt ki kell tudni adni, ezt nem lehet tanítani. Ez a belső érzés vagy van, vagy nincs. Marika ugyanaz, mint a mama. A közönségért vagyunk, velünk éreznek. 

A mulatós énekesnő szerint a világon a legszebb érzés, amikor egy gyerek az édesanyjával léphet fel, nagyon sokat jelent ez neki. 

Hála a Jóistennek, nagyon sokszor lehettem anyuval egy színpadon, de olyan mintha mindig először lépnék fel vele. Tovább megyek, most már olyan élményt nyújt nekem, hogy egyszerűen belül folyik a könnyem, annyira jól esik a lelkemnek. Ez valami csoda.

 

„Már teljes pompájában díszeleg az otthonunk” 

A két művésznő naptára az ünnepek közeledtével szinte tele. Bangó Margit úgy fogalmazott, ő kiszámíthatatlan, mert ha neki azt mondják, hogy hopp, már ugrik is. Különleges felvételekre készülnek, de anya és lánya a karácsonyi készülődésnek is megadják a módját. Marikáék otthona már készen áll az ünnepekre. 

2-3 napja nálam áll a fa, teljes pompájában díszeleg az otthonunk. Én nagyon szeretem a karácsonyt, amíg lehet meghagyom a fát is, hogy ezt a csodálatos érzést megtartsam. A gyerekek kapnak ajándékot, mi felnőttek legfeljebb csak aprósággal kedveskedünk egymásnak. 

Bangó Margit azt mondta, nagy szegénységben teltek, de gyönyörű karácsonyaik voltak gyerekkorában Vásárosnaményben. A világot megjárt művésznő úgy fogalmazott, a legnagyobb ajándék a szeretet és a békesség. 

Aki hisz Istenben, abban szeretet lakozik. Ha valaki még nem is hisz, akkor keresse, mert nagy örömet tud okozni. Legalább karácsonykor legyenek együtt a családok, nagymamák, gyerekek, unokák, dédunokák! Lélekben viszont mindennap ott kell lenni, és ha lehetséges, menni egymáshoz! Nem az ajándék a fontos, hanem az, hogy amikor megölelnek, érezzem az őszinte, tiszta szeretetet!

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy a baj: életveszélyes rovar bukkant fel Budapest környékén

origo.hu

Ilyen ajánlatokkal bombázzák a hatalmas fenekű pornós bokszolót - (18+ képek)

mindmegette.hu

Megőrjítenek a villámkezű kasszások? Ezzel a trükkel tudod lassítani őket

mandiner.hu

Megijesztette a vörösöket a Linz – aztán bejött Szoboszlai, és fordított a Liverpool

ripost.hu

Esztergomi robbantás: ez a férfi az esztergomi rendőrgyilkos

vg.hu

Tízezer forint, életet menthet, mégis sajnálják rá a pénzt a magyarok

origo.hu

Vértócsában talált rá a felesége a haldokló színészre

travelo.hu

Itt esett le az első hó Európában, ahol már a tél uralja a tájat

vg.hu

5 hasznos tipp az élménydús és emlékezetes csapatépítőhöz (X)

she.life.hu

Miért velem hozatja el a főnököm a ruháit a tisztítóból?(x)

ripost.hu

Íme a TEK sajtótájékoztatója az esztergomi robbantóról: "meg akarták óvni a férfi életét"

life.hu

Folyton fáradt vagy? A depresszió egyik tünete is lehet(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

„Amit szükséges, megbeszélünk” – Suzy kitálalt volt férjével való kapcsolatáról

LELKIZŐ

"Él még benne a remény" – kiderült, erre vágyik Aurelio kislányának édesanyja

LELKIZŐ

Straub Dezső: Nem haragszom Götz Annára

LELKIZŐ

"Szeretném, ha egy gyerek sem érezné ezt": Gáspár Zsolti ismét segített

LELKIZŐ

Itt a teljes igazság: G.w.M mindent elmondott a kórházról

LELKIZŐ

Születésnapja előtt tragikus hirtelenséggel halt meg a színész

LELKIZŐ

Megrázó vallomást tett Lerch István felesége: a magyar zenész súlyos beteg

LELKIZŐ

Köllő Babett könnyek között beszélt gyermekei elvesztéséről – videó