LELKIZŐ

Szerző Ripost

2 hónapja

Ennyi volt: Intézetbe kerül Terry Black lánya

Mónika fájdalmas és nehéz döntést hozott meg.

Szerző Ripost

Rácz Fanny alig néhány hónapos volt, amikor Terry Black 2005-ben magához vette őt, másik örökbe fogadott gyermeke, Dani mellé. A két gyereket Terry 2019-ig, élete végéig nevelte Németországban, azonban a tragédia után nehéz helyzetbe kerültek. Fannyt végül az előadóművész barátja, Árvai Mónika vette magához, aki a lány miatt új életet kezdett Magyarországon. Mónika elmondása szerint Fanny mindent megkapott, amit csak lehetett, mégis már-már tarthatatlanná vált a közös életük.

Fotó: TV2

Az elmúlt három évben mindent megtettem azért, hogy a kislánynak a legboldogabb, legnyugodtabb életet biztosítsam. Sajnos már az elején kiderült, hogy Fanny nem nyit felém. Eleinte úgy hittem, a gyász okozza a problémákat, de az idő előrehaladtával kénytelen voltam szembesülni azzal, hogy nagyobb a baj. Érzelmileg teljesen közönyös irányomban és a környezete felé. Amikor a koronavírus miatt súlyos állapotba kerültem, könyörögtem neki, hogy hívja ki a mentőket, mert nem kapok levegőt. A reakciója az volt, hogy rám csukta az ajtót... És ez még csak a jéghegy csúcsa... 

– mondta a Blikknek Árvai Mónika, aki úgy érzi, sem fizikailag, sem érzelmileg nem tud tovább gondoskodni a tizenhét éves lányról.

„Német nyelvű elitiskolába írattam, de az utóbbi időben már a tanároknak is panaszkodik rólam, sőt a Gyermekjóléti Szolgálat is bekapcsolódott a kálváriánkba. Szerencsére a szakemberek látják, hogy szerető közegben él, és bármilyen fájdalmas is kimondani, nem velem van gond. A lelki egyensúlyom és az egészségem is ráment az elmúlt évekre, és ugyan eleinte nem akartam hallgatni a családtagjaimra és a barátaimra, mostanra tarthatatlanná vált a helyzet. Le kell mondanom Fanny felügyeleti jogáról, mert ő láthatóan nem akar velem lenni, javítani a kapcsolatunkon. Az egyetlen megoldás, ha intézetbe kerül, mert így 24 éves koráig utógondozásban részesülhet és összeszedheti magát” – tette hozzá.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!