Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2022.08.02.

Teljesült Dobos Attila végakarata, itt vannak a részletek

Erzsó elmesélte, hogyan sikerült teljesítenie szerelme végakaratát.

Szerző Ripost

Dobos Attila egykori szerelme korábban a Borsnak árulta el, nagyon szeretné teljesíteni kedvese végakaratát, és szívesen hozzámenne a halála után is. A legendás zeneszerző többször is megkérte Erzsó kezét, még életében, aki minden alkalommal boldogan mondott igent, de sajnos az esküvőre végül betegsége miatt már nem kerülhetett sor. Dobos vágya azonban most beteljesedett, és már Isten előtt is feleségének tekinthetik menyasszonyát. Erzsó ugyanis megkapta az utólagos lelkészi áldást ebben a nem mindennapi esetben, hiszen bizonyítani tudta egymásnak tett ígéretüket. Az özvegy hatalmas izgalommal, szinte türelmetlenül várta a lelkésszel való találkozást, aki segített neki a frigy létrejöttében.

Fotó: Bors

A modernkor előnyei

Ennek a különleges esetnek a megvizsgálása a technikának volt végül köszönhető, hiszen Erzsó rengeteg felvételt őriz kedveséről, Dobos Attiláról. Ezek közül az egyik végül bizonyította, hogy mindkét félben valóban megvolt a házasság szándéka. 

„Itt van nálam az a hang­anyag a régi telefonomon, amin megkéri a Drágám a kezemet, és én természetesen igent mondok. Reméltem, hogy ez elég bizonyíték lesz arra, hogy Tóth Mihály tiszteletes úrtól megkapjam az áldást” – mesélte a Borsnak az ügyintézés folyamatát Erzsó. „Csináltam róla egy biztonsági másolatot, nehogy a technika ördöge közbelépjen” – nevetett.

Fotó: Facebook

A lelkész is meghallgatta a felvételt 

A lelkész, mielőtt bármit is meghallgatott volna, tájékoztatta a házasságkötés gyakorlatáról és az utólagos áldás feltételeiről a komáromi asszonyt. Ezután elindította a felvételt, és megbizonyosodott arról, hogy valóban kimondták egymásnak fogadalmukat a szerelmesek. Így a két fél között létrejött konszenzust mindez alátámasztotta. A lelkész úr rögtön közölte is a jó hírt Dobos Attila szerelmével: megkaphatják az isteni áldást mint férj és feleség, ami 2020. december 30-tól a zeneszerző haláláig érvényesen köti őket össze.

„Nagyon boldog vagyok, hogy teljesíthettem az én Drágám végakaratát, és egybekelhettünk, még ha sajnos ő már nem is lehetett velem. Örülök neki, hogy ezeket a felvételeket elkészítettem, mintha tudtam volna, hogy jók lesznek valamire. A lányom is nagyon boldog volt, hogy megkaptuk ezt az esélyt, és nagyon hálás vagyok a lelkész úrnak a segítségért. Nem is találok szavakat a meghatottságtól” – mesélte könnyek között Erzsó lapnak.

Fotó: Bors

Vége a várakozásnak

A döntéshozatal és a papírmunka miatt kissé hosszú és feszültséggel teli várakozási időszak következett, amit egy sokkal nagyobb boldogság követett. Dobos Attila menyasszonya már szerette volna kezébe venni a házassági emléklapot, és ezzel az utolsó közös álmukat valóra váltani elhunyt szerelmével. Pár hónap várakozás után el is jött a nagy nap, amikor a postás meghozta Erzsó számára a várva várt okiratot.

„Nagyon meglepett, amikor a postás a kezembe nyomta a borítékot, amit az Ökumenikus Egyház adott fel. Miután kibontottam, a szavam is elakadt, még szinte most sem térek magamhoz! A boldogságomat nem is tudom szóban kifejezni, hihetetlenül örülök ennek. Pont úgy volt, ahogy az én Drágám akarta, Isten előtt házastársak vagyunk, nekem ez a legfontosabb. Attila is biztos velem együtt örül fent az égben. Még most is alig hiszem el, hogy az álmunk valóra válhatott” – mesélte meghatottan Erzsó, akinek így most már teljes a boldogsága, hiszen utolsó kívánságát is teljesítette Dobos Attilának, a házasságkötési emléklap pedig a többi ereklye mellé kerülhet a komáromi asszony otthonában.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt mondta Jürgen Klopp a Liverpool kudarca után

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

mandiner.hu

A spanyolok szerint Magyarország már nem tartozik Európához

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Vilmos herceg lenyúlta Katalin megható szavait

LELKIZŐ

Paprika Dorina drámai vallomása: "Nem tudni, hogyan lehet nekem gyermekem"

LELKIZŐ

"A kommentelők egy része szerint még csak ember sem vagyok, nemhogy magyar" – Gyűlöletcunami zúdul hazánk legszebb lányára

LELKIZŐ

Felfoghatatlan gyász: Meghalt a Harry Potter és a Star Wars sztárjának felesége, hatalmas a fájdalom