LELKIZŐ

Szerző Ripost

1 hónapja

Kiderült, miért vesztette életét a közkedvelt magyar művész öccse

Varnus Xavér öccse váratlanul 45 éves korában halt meg.

Szerző Ripost

Mint arról korábban a Ripost is beszámolt, váratlanul kellett elveszítenie az öccsét az ismert magyar orgonaművésznek, Varnus Xavérnak. Ádám még júniusban 45 éves korában hunyt el. Kiderült, egy félrement falat okozta a tragédiát.

Fotó: Pixabay

Varnus Xavér épp Kanadában tartózkodott amikor értesítették. A családot megrendítette a hír, de próbálnak egymásból erőt meríteni. A teljesen egészséges Ádám hirtelen halála borzasztóan összetörte a családját.

„Az önfeledt öröm, amikor 14 évesen először vehettem karjaimba a kórházban, és a veszteség érzése, amikor el kell most búcsúznom a testétől. Régi hagyományunk, hogy Kanadába való hazautazásom előtti napon anyával és Ádámmal, valamint a fiaival mindig elzarándokolunk a Fiumei úti temetőbe a családi sírbolthoz. Őseink maradványainál búcsúzunk el ilyenkor egymástól. Így volt ez idén márciusban is, nem gondolhattuk akkor, hogy ezen az ikonikus helyen találkozunk így, hármasban utoljára” - mondta a Bestnek az orgonaművész. 

Mint bejelentették, Varnus Xavér testvérét október végén helyezik majd végső nyugalomra a Fiumei úti temetőben a családi sírkertjükben. A tragédia után Xavér úgy döntött, hogy édesanyját is magával viszi Kanadába, hogy enyhítse a fájdalmát. 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!