Létrehozva: 2022.02.04.

Párterápián harcolnak a házasságukért Berkiék

Berki Krisztián és felesége, Mazsi még időben felismerte, hogy kapcsolatuk már nem úgy működik, mint megismerkedésük elején.

Berki Krisztián és Mazsi három évvel ezelőtt hivatalosan is összekötötték az életüket. Tavaly novemberben született meg kislányuk, nem sokkal később ismerték be nehézségeiket házasságukban.

Fotó: Ripost

„Folyamatosan fejlődök”

„Nehéz feldolgozni férfiként – bár tudom, hogy nem ez a karakterem –, de kinőttem a szerepszemélyiségemet. Azt nem látja senki, min megyek keresztül az elmúlt egy-két évben. Folyamatosan fejlődök úgy szülőként, mint az emberi és párkapcsolatom terén” – kezdte Berki Krisztián a Borsnak. „A nagy szívem és lelkem nem tudja feldolgozni, és kudarcként élem meg, amikor egy kapcsolat tiszteletlenségbe megy át. Azt az elvet vallom, hogy a szeretet nem viselkedik bántóan, az ember nem keresi a maga hasznát egy párkapcsolatban, nem gerjed soha haragra és nem rója fel soha a rosszat a másiknak. Nekem ez fér bele, és ezeknek a megértésén kell dolgoznom. Árulásnak, becsapásnak és elfordulásnak tartom, mert azt az embert, akit szeretek, sosem tudnám szándékosan bántani” – jelentette ki.

„Pszichológus nélkül nem lehet megoldani”

Az egykori Fradi-vezér úgy gondolja, nem szabad szégyellni, ha két ember nem tudja megoldani a problémáját szakember nélkül.

„A házasságunk válással végződött volna, ha nincs külső segítségünk. Sokan azt gondolják, értenek a szexhez, a munkához, a párkapcsolatokhoz, mégis a fogorvos húzza ki a fogukat, személyi edzőhöz fordulnak a fogyás eredményessége érdekében, és a fodrász nyírja meg a hajukat. Ilyen egy megromlott kapcsolat is, terapeuta vagy pszichológus nélkül nem lehet megoldani. Vallásos ember vagyok, és abban hiszek, hogy magam meg tudok változtatni dolgokat, és jó mezsgyére tudom terelni, de ehhez kell a másik fél is. Az egyetlen egy dolog a világon a párkapcsolat, amihez két ember kell, minden mást meg lehet oldani. Sajnos ma sokan szerepet játszanak. Arra tettem fel az életemet, hogy a személyiségem fejlődjön. Ha nem lennék elégedett magammal, sosem lennék hasznos tagja a párkapcsolatomnak” – fűzte hozzá.

Fotó: Metropol

„A lelkem változó, több sebből vérzik”

Krisztián meglepő vallomást tett lapunknak, szeretne boldog lenni, hiszen minden adott ehhez az életében, azonban egyelőre ezt a fogalmat nem ismeri.

„A lelkem változó, hiszen gyerekkorom óta több sebből vérzik, persze ezek mindig beforrnak, erősebbé, sikeresebbé, legyőzhetetlenebbé tesznek. A szem a lélek tükre, és ahogy egyetlen fotón sem, a lelkem sem mosolyog. Elégedettnek érzem az életem, de nem tudom, mi a boldogság. Azt viszont igen, hogy a gyerekeim és a családom a legfontosabbak nekem. Most a pszichológusommal megbeszéltük: a következő lépés, hogy csinálunk egy boldogság projektet, hogy én is megtudjam, ez mit jelent.”

Megszólalt a pszichológus

A Bors megkereste Roboz Zsókát, a házaspár terapeutáját. A pszichológus elárulta: jelenleg tanulási folyamatban van a házaspár, aminek köszönhetően rendeződhet a kapcsolatuk.

„Tíz éve ismerjük egymást Krisztiánnal, ez idő alatt nem csak segítségért fordult hozzám” – kezdte a pszichológus, akihez ma már Krisztián Mazsival jár párkapcsolatuk javítása érdekében.

„Amikor odáig jutottak, hogy beismerték a nehézségeket, először Mazsi keresett meg, hogy segítsek nekik. Tudta, hogy Krisztián megbízik bennem, és ad a véleményemre. November óta együtt járnak hozzám, hogy a terápiának köszönhetően pozitív irányba tereljük a kapcsolatukat. Vannak olyan kapcsolatok, amelyben könnyebb egymást szeretni, tisztelni, ha nincsenek együtt, és a terápia eredményességét jelenti az is, ha szeretetben le tudják zárni a kapcsolatot. Ami Krisztiánék esetében soha nem lesz visszarendeződés, hogy ők szülők, Berki Emma Katerina szülei, és ez így marad örökre. Annak érdekében dolgozunk, hogy ennek a szülői „kötelezettségüknek” eleget tudjanak tenni. Hogy együtt, vagy külön, az később derül ki. Egyikük sem éli meg kudarcként a helyzetüket, mert még ez nincs lezárva, és jelenleg is tanulási folyamatban vannak” – mondta.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

metropol.hu

Heti horoszkóp: Ennek a csillagjegynek izgalmas napjai lesznek

magyarnemzet.hu

Kiderült, hogy ki lesz a kormánypártok polgármesterjelöltje Salgótarjánban

ripost.hu

Születésnapját ünnepli Terence Hill: 85 éves a magyarok kedvenc színésze

vg.hu

Baltimore-i hídomlás: súlyos problémákat találtak a balesetező hajót üzemeltető cég háza táján

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

ripost.hu

"Megmutatom, milyen felsőbbrendűnek lenni" – Alekosz testvére most Opitz Barbit hódítaná meg

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

ripost.hu

Mindenki csak találgat: döbbenetes dolgot fedeztek fel a Google Maps-en

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Patai Anna a babavárásról: Az álmunk hamarosan valóra válik

LELKIZŐ

Aggódnak a rajongók Nemazalányért

LELKIZŐ

MC Hawer lemondott a szerelemről: „Mindegyikbe kicsit belehaltam”

LELKIZŐ

„Egy hajszálon múlt az életem” — emiatt élte túl a terrortámadást a magyar színész

LELKIZŐ

Mindent látott és mindenről tudott: az őrült pletykák miatt állt elő az igazsággal Katalin hercegné

LELKIZŐ

Megrázó interjút adott Papadimitriu Athina: „Úgy éreztem, pszichológushoz kell mennem!”

LELKIZŐ

Jákob Zoltán őszintén vallott a kapuzárási pánikjáról: „Szeretnék hosszú életet, de nem mindenáron”