11 hónapja

„Elemi pánik lett rajtam úrrá” – videófelvételen Erdőhegyi Brigitta traumája

Az énekesnő nem csak írt és énekelt arról, milyen átlépni a félelmeken, de a Széttört üveghegyen című dal klipforgatásán meg is mutatta azt.

Több szempontból is különleges dallal és hozzá készült videóklippel lepte meg rajongóit Erdőhegyi Brigitta. Az énekesnő így mesél a Széttört Üveghegyen című felvételről.

„Első alkalommal éltem át szerzőként egy olyan alkotói folyamatot, amikor alkotótársammal a még lassacskán alakuló dal szerkezete, hangszerelése, formálódása után hirtelen, az éjszaka közepén, egy inspirált állapotomban megszületett bennem egyszerre a dallam és a szöveg. Szívem legmélyéről szakadt ki belőlem, így mindennél jobban magaménak, sőt részemnek érzem ezt a dalt. Felemelő érzés, hogy amit az útja során sokáig hordoz magában az ember, egyszer csak legbelülről összeáll dallam és szöveg formájában, aztán pedig utat tör magának”

– fogalmaz Brigitta, aki bátran beleáll az élet adta helyzetekbe.

Erdőhegyi Brigitta

„Tudatos döntés nálam, hogy nem menekülök el a nehéz helyzetek elől, mert hiszem, hogy ha a könnyebb utat választanám, akkor nem tanulnék, fejlődnék, gazdagodnék az adott kihívás által.”

Nehézség pedig a klip forgatása során is akadt.

„A rendező, Hell Péter azt találta ki, hogy a pilisvörösvári forgatási helyszínen álljak ki egy szakadék szélére. Mindez nem okozott volna gondot, ha 3-4 évvel ezelőtt nem alakul ki nálam az úgynevezett agorafóbia” – árulta el a Ripost-nak az énekesnő. Majd így folytatja:

„Biztos sokan emlékeznek arra, hogy pár évvel ezelőtt Budapesten kialakult egy szupercella. Én éppen a Szentháromság térnél voltam, amikor lesújtott az irgalmatlan vihar. Az eső még hagyján, de olyan irtózatos erejű szél támadt, amilyennel még soha életemben nem találkoztam. Minden erőmmel azon voltam, hogy elérjem a legközelebbi kandelábert, és úgy kapaszkodtam bele, mintha az életem múlna rajta. Imádkoztam és küzdöttem, hogy el ne ragadjon a vihar. Félelmetes volt az egész, ráadásul vagy negyven percig küzdöttem a hol csendesülő, hol újra megerősődő viharral” – idézte fel szörnyű emlékét Erdőhegyi Brigitta. Majd bevallja: „Azóta van agorafóbiám, ami a legváratlanabb helyzetekben tör rám, például hídon vagy autópályán, illetve a klipforgatáskor a szakadék szélén, ahol elemi pánik lett rajtam úrrá. Ez nem tériszony, inkább olyasfajta félelem, hogy az adott helyzetben váratlanul fellépő veszélynél nem tudok mibe megkapaszkodni.”

Bár a klipben szokatlanul mutatott volna az énekesnő arcára kiülő félelem, Brigitta a klip Így készült videójában megmutatta a nem feltétlenül előnyös, ám az igazsághoz hozzátartozó, őszinte képsorokat is. (Érdemes megnézni 2 perc 10 másodpercnél a Gács Attila gyártásvezető által megtámogatott énekesnőt, tagadhatatlan a rettenete.)

Az egyszerre felemelő, megérintő, szövegével is figyelmet követelő, elgondolkodtató dal klipje 150 ezer feletti megtekintésnél jár a YouTube-on.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!