Létrehozva: 2021.12.16.

Delhusa Gjon megrázó vallomása: Vírustagadó volt, emiatt majdnem meghalt

Az énekes idén esett át a koronavírus-fertőzésen, és csak a gondviselésnek köszönheti, hogy lekerült a lélegeztetőgépről.

Delhusa Gjon azon kevés Covid-túlélő egyike, akik úgy győzték le a betegséget, hogy az életben maradási esélyeik majdnem a nullával voltak egyenlőek.

Az énekes a vasárnap este adásba kerülő Frizbi felvételén mesélt a gyötrelmes, kórházban töltött huszonhárom napról, amelyből majd egy héten át mesterséges kómában, lélegeztetőgépen tartották.

Delhusa Gjon korábban felült az álhíreknek, majd megbetegedett...
(Fotó: Máté Krisztián / Ripost)

Az énekes azt sem tagadja, hogy korábban, mielőtt beteg lett, felült az internetes álhíreknek: vírustagadó volt, nem hitt abban, hogy ezért a kétkedésért az életével fizethet.

Úgy véli, az orvosoknak, a fizikai állapotának, de mindenekelőtt a mérhetetlen szerencsének köszönheti, hogy élve került le a lélegeztetőgépről. Jól tudja, mekkorát hibázott, amikor szembe ment a valósággal.

„Bevallom, a betegségem előtt semennyire sem vettem komolyan a koronavírust, egyenesen kiröhögtem. Sőt oltásellenes voltam! Ma már be vagyok oltva, mindhárom adagot felvettem, pedig világ életemben egy renitens pali voltam. Azt mondogattam, hogy adják be annak, akinek két anyja van! Ma már nem értem, miért csináltam ezt a sok hűhót! Felhagytam a sok összeesküvés-elmélet olvasásával, amivel tele van az internet. Egyet tudok, a lélegeztetőgépről tízből egy ember jön vissza...” – magyarázta a Frizbi felvételén Delhusa Gjon.

A zenész eleinte azt gondolta, hogy otthon átvészeli a koronavírus-fertőzést, de végül már csak a földön feküdt és mozdulni sem tudott a fájdalomtól. Amikor már a légzés is nehezére esett, segítséget hívott, és elkezdődött számára a haláltánc.

„Tíz napig rengeteg gyógyszert kaptam, de nem javult az állapotom, egy ponton már nem is ettem, ekkor jöttek az ápolók és felvittek az intenzív osztályra. Ekkor már nem igazán voltam magamnál. Arra emlékszem, hogy erős gumipántokkal leszorítottak, majd jött a sötét éjszaka, vagyis kómába tettek” – idézte fel a pokoljárása előtti napok eseményeit a LifeTV stúdiójában Delhusa, aki biztos benne, hogy végigment az ösvényen, ami a halált és az életet köti össze.

Gjoni a saját bőrén tapasztalta meg, mit okoz a koronavírus az oltatlanoknál (Fotó: Facebook)

Gjoni saját bevallása szerint látta a pokol bugyrait, mielőtt elindult az életet jelentő fényesség felé.

„Abban a hat napban, amíg lélegeztetőgépen voltam, álomszerű képeket láttam. Jártam azon a folyosón, amit a világirodalom úgy nevez, hogy a pokol útja. Egy nagyon sötét, az Aggteleki Cseppkőbarlanghoz hasonló út volt ez. Lassan haladtam és jobbra-balra nyitva voltak ajtók. Arra emlékszem, hogy katlanszerű dolgokat láttam. Olyan volt, mint a kohókban, pattogott a felforrósított vas. Valami erő, mintha az ördög húzott volna befelé ezeken az ajtókon, de én megtámaszkodtam, és nem mentem. Csak haladtam tovább, és egyszer csak megláttam a folyosó végén a tündöklő fényt, és arrafelé húzott valami. A következő kép már az volt, hogy lassan nyitom a szemem, és meglátom az ablakot, az őszi leveleket, és csak annyit mondtam: Élek!” – mesélte könnyeivel küzdve.

Az ébredés után hosszú gyógyulás várt Gjonira. Ahhoz is napok kellettek, hogy képes legyen egyedül enni, vagy önállóan néhány métert sétálni.

„Napi tíz-tizenkét injekciót adtak onnantól kezdve és félóránként jött valaki, hogy ellenőrizze az állapotomat. Végül levittek a megfigyelőbe. Az volt az első nap, hogy már tudtam enni. Utána jött a második stádium, ami borzasztó volt. Elkezdett kitisztulni a sok antibiotikum, és minden jött ki belőlem, irányíthatatlanul. De akkor már tudtam, hogy megfogtam a talajt és túlélem. Napról napra lettem jobban. Összesen huszonhárom napot voltam kórházban, de a huszadikon már könyörögtem a dokiknak, hogy engedjenek haza” – mesélte a zenész, aki megbánta, hogy egykor badarságnak tartotta a vírust, a világjárványt és az oltásokat is. Ma már természetesen nem így gondolkodik, három vakcinát is felvett.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

origo.hu

Tört-zúzott a magából teljesen kifordult Britney Spears

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

vg.hu

Orbán Viktor elmondta, mi Karácsony Gergely igazi bűne

ripost.hu

Íme egy fontos szabály, ami rengeteg nyugdíjast érint

magyarnemzet.hu

Szoboszlai bombagóljával is hangol a Liverpool a West Ham ellen + videó

origo.hu

Meghan Markle súlyos dolgot tett III. Károly királlyal

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Haragosokból újra barátok: Kibékült Fresh Andi és Szögeczki Ági

LELKIZŐ

Drámai fordulattal ért véget a Házasság első látásra

LELKIZŐ

Bódi Csabi besokallt a rosszindulatú kommentelőktől: „Belefáradtam, elfáradtam”

LELKIZŐ

Utolsó óráit családjával töltötte, elhunyt a legendás zenész