Létrehozva: 2021.12.31.

Kilenc menyasszonya volt, mégsem tudott boldog lenni Damu Roland

Nehéz gyermekkor, botrányokkal és csalódásokkal övezett felnőttkor, siker, csillogás, majd mélyrepülés: ez fért bele Damu Roland életének 47 évébe. Sorozatunk második részében a vitathatatlanul tehetséges színész felnőttkorának állomásait mutatjuk be.

Damu Roland gyerekkora fájdalmakkal és megpróbáltatásokkal volt tele.

Sorozatunk első részében felidéztük a színész életének első időszakát, egészen az általános iskolás évekig, amikor tizenhárom évesen az irodalomtanára felfedezte a kis Roland tehetségét.

Amikor a fiú rájött, hogy színészettel szeretne foglalkozni, új erőre kapott, és bár a családtagjai eleinte kinevették, ő mégsem mondott le az álmairól. Erről a 2015-ben megjelent Igazság című könyvében írt.

Damu Roland élete nem volt könnyű (Fotó: Ripost)

Kamaszként redőny-reluxásként dolgozott, aztán lehetőséget kapott a debreceni Csokonai Színházban, ahol a szakértő rendezők is meglátták benne a lehetőséget. Onnantól kezdve a színház lett Damu Roland munkahelye.

Később tagja lett a Ruszt József által alapított Független Színpadnak, Szolnokon és Budapesten is játszott, általában főszerepeket.

„Mindig megmosolyogtam, amikor azt írták rólam, hogy sorozatsztár vagyok. Én nem voltam sztár soha. Magyarországon nincsenek sztárok szerintem. Én színész vagyok, örömszínész. Nem azért lettem színész, hogy újságíróknak nyilatkozzak, hogy napi sorozatban játsszak” – mondta el Jakupcsek Gabriellának az utolsó interjújában.

Damu Roland szakmai munkásságában száztizennyolc színházi bemutató, hetvennégy főszerep, százötven filmszinkron szerepel. Emellett hat éven át játszott főszerepet a TV2 napi sorozatában, a Jóban Rosszbanban. A pályája magasan ívelt felfelé, de a magánélete koránt sem alakult ilyen szerencsésen.

Három gyermek édesapja volt

Három nőtől három gyermeke született: Andor (1995), Benjámin (2003) és Maja (2016).

Andor születésekor Damu még csak tizenkilenc éves volt, gyermeke édesanyja, Anikó harmincöt. A tizenhat év korkülönbség ellenére egy ideig boldogok voltak együtt, és amikor kiderült, hogy az asszony gyermeket vár, Roland mindenben támogatta őt. Azonban már a várandósság időszaka sem alakul felhőtlenül: Roland beleszeretett az egyik kolléganőjébe, így a gyermeke édesanyjával viharosan alakult a viszonya. Fiuk, Andor születése után azonban megpróbáltak családként együtt élni; igaz, egy színészházban laktak, mert az anyagi körülményeik miatt nem engedhettek meg maguknak saját otthont.

Andornak az első időkben gondoskodó édesapja volt, gyakran csináltak közös programokat hármasban. Mégsem találta a boldogságot.

„Folyamatos űr tátongott bennem. Ott volt Anikó, aki szeretett. Ott volt a fiam, aki úgy nézett rám, hogy elolvadtam. Volt egy csomó szinkronmelóm, de az űr csak nem akart szűkülni” – írta a könyvében a színész. „Anikó, aki türelemmel és szeretettel nevelte a fiamat, folyamatosan egyedül volt. (...) Anikóra maradt minden, ami a gyerekneveléssel kapcsolatos. Nem vagyok rá büszke, de szinte alig voltam otthon. Anikó okosan és bölcsen viselkedett. Pontosan tudta, hogy huszonegy évesen én olyan helyzeteket, életciklusokat élek át, amiken ő már rég keresztülment. Sosem veszekedett velem. Én sem úgy terveztem, hogy magára hagyom.”

A szakítás végül mégis bekövetkezett, Damu szeretőket tartott, Anikó türelme pedig elfogyott. Egyik este a színész arra ért haza, hogy csak egy kedves búcsúüzenet várja otthon, melyben a gyermeke édesanyja közölte, hogy elköltözött a szüleihez, Roland pedig vigyázzon magára.

Második fia, Benjámin egy, a baráti társaságában megismert hölgytől született, akivel eleinte szintén nagyon boldogok voltak. A második fia születése után kezdődtek a színész pánikrohamai, amiket a párja képtelen volt elviselni, így ő is visszaköltözött a gyermekükkel a szüleihez.

A vele való kapcsolata nem zárult le békésen, és éveken át attól volt hangos a média, hogy Damu nem fizeti a Benjámin után járó gyermektartást.

A viszony olyannyira elmérgesedett, hogy Damu éveken át nem is látta a kisebbik fiát, akinek az anyja a színész börtönévei alatt megváltoztatta Benjámin vezetéknevét, aki már nem a Damu nevet viseli.

Harmadik gyermekének anyját, Edinát a pszichiátrián ismerte meg 2012-ben, mielőtt bevonult a börtönbe. A nő hűségesen várt rá egészen 2015-ig, 2013-ban pedig a börtönben össze is házasodtak. Kislányuk, Maja 2016-ban jött világra, koraszülöttként. A házaspár még a várandósság alatt szakított Edina alkoholproblémái és Damu agresszív viselkedése miatt.

Maját az anyai nagynénje neveli a mai napig, mivel Edinát és Rolandot már a kislány világrajövetele után alkalmatlannak nyilvánították a hatóságok a szülői feladatok ellátására. Damu a lánya után sem fizetett gyermektartást, ráadásul az utolsó interjújában, 2021. novemberében arra utalt Jakupcsek Gabriellának, hogy Maja nem is az ő gyermeke.

A kilenc menyasszony története

A színész sosem csinált titkot abból, hogy falta a nőket. Jóképű színészként nem kellett különösebben megerőltetnie magát, csaknem mindig voltak barátnői és szeretői. A könyvében kilenc olyan nőről írt, akikhez élete során tényleg komoly érzelmek fűzték.

Az első menyasszonyát még az óvodában jegyezte el egy függönycsipesz-karikával, a másodikat az általános iskolában egy Donald kacsás gyűrűvel. A harmadik menyasszonyával, Izával együtt költöztek Budapestre, ő egy ezüstgyűrűt kapott, Marcella, a szolnoki szerelem már aranyat.

Ötödik menyasszonya egy Adrienn nevű lány volt, a hatodik menyasszonya a kisebbik fia anyja, aztán egy Nóri nevű újságíró, akivel csaknem két évig élt együtt, akárcsak Zsófival, a nyolcadik menyasszonyával.

A kilencedik lánykérést Palácsik Tímea felé intézte, akivel azonban több mint két év után botrányos módon ért véget a kapcsolata, miután bántalmazta Andy Vajna későbbi feleségét.

„Az igazság az, hogy egész életemben kerestem egy társat, a másik felemet, akivel örökké együtt fogok élni, aki mindig a szövetségesem lesz. De nem találtam. Egy picike szeretetért, egy kis kedvességért odaadtam mindig mindent. Annyira akartam, hogy szeressenek, hogy legyen mellettem valaki, hogy képes voltam mindig megalkudni. (...) Utáltam egyedül lenni, utáltam a magányt. Mindig attól féltem, hogy ha meghalok, akkor nem lesz mellettem senki, a koporsómnál alig állnak majd egyen-ketten...” – fogalmazott a könyvében Damu Roland.

A színész által írt gondolatok fájdalmasak és kísértetiesek a napokban történt tragédia fényében. Mint kiderült, Roland a halála előtt úgy rendelkezett, hogy a temetésén csak a nagynénje, az unokatestvérei, azok gyermekei és néhány kolléga vehetnek részt.

A szüleit és Edinát, akivel több mint öt évvel a szakításuk után sem váltak el, kitiltotta a temetésről. A boldogságot, a nyugalmat, amit egész életében keresett, akár rossz döntések sorozata árán is, sosem találta meg...

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb borzalmas képek az orosz-ukrán háború pusztításáról

origo.hu

Drámai fordulat jöhet a frontvonalon

borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

ripost.hu

Gáspár Laci üzent: Még a saját székletét is többre tartja, mint a követőjét

magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

origo.hu

Fontos hír érkezett III. Károly király egészségügyi állapotáról

ripost.hu

Így ültesd át végleges helyére a paradicsompalántát, hogy bő termésed legyen

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Máig rejtély, miért halt meg Szécsi Pál

LELKIZŐ

Fájdalmas útra készül Meghan és Harry herceg

LELKIZŐ

Tomán Szabina elárulta, mit szólna, ha lányai modellkedni szeretnének

LELKIZŐ

Megrázó: így néz ki Dobos Attila sírja két évvel a halála után