1 éve

Krausz Gábor évekig drogozott, most kitálalt, hogyan mászott ki a gödörből

A sztárséf a könyvében nemcsak recepteket, de a konyhai stressz miatti függőségeit és magánéletének hullámvölgyeit is őszintén leírja. Gábor célja az volt, hogy ez ne egy hétköznapi receptkönyv legyen. Elmeséli benne a sikerhez vezető út nehézségeit, és élete fontos pillanatait is megosztja az olvasókkal.

Bemutatták a TV2 Séfek séfe zsűritagjának, Krausz Gábornak a recept- és életrajzi könyvét, amiben nemcsak a szép pillanatokat, a napfényes oldalt mutatja meg, de az élete mélypontjaiba is betekintést enged. A könyvben remek összhangban vannak a szerző kedvenc receptjei és a saját élettörténete. Kiderül az is, hogyan bírja a stresszes konyhai munkát és az, hogy mitől boldog és kiegyensúlyozott a családi élete.

Fotó: Végh István
Bors

Gábor séf őszintén mesél arról, hogy mielőtt az ország megismerhette és feleségül vette Tóth Gabit, drogozott.

„Nagyon naiv voltam, amikor ezt a szakmát kezdtem. Szerencsére fiatalon nem kerültem soha olyan társaságba, ahol kipróbálhattam volna a drogokat. Külföldön bekerültem az első komolyabb munkahelyemre, akkor nem igazán értettem, hogy a 18-20 éves srácok hogyan bírják a munkát reggel nyolctól éjfélig úgy, hogy utána bulizni mennek és már kezdik is a következő napot. Ezt hetente többször is megcsinálták. Eszembe sem jutott, hogy bármiféle kábítószert használhatnak. Én 30 évesen kerültem először olyan helyzetbe, amikor elgyengültem, és nem tudtam nemet mondani. Szerintem ennek is köszönhetem azt, hogy nem vittem túlzásba, nem lettem függő – kezdte a Borsnak Krausz Gábor, aki a könyvében is ír erről. „Ha mindez tíz évvel korábban történik, ez a könyv nem születhetett volna meg” – írta kendőzetlen őszinteséggel a Családom és egyéb receptfajták című könyvében.

Fotó: Végh István
Bors

„Az egyik buliban megismerkedtem egy lánnyal: jót beszélgettünk, tetszettünk egymásnak, de éreztem, hogy késő van, már eleget ittam (...). Valószínűleg az alkohol és a lány együttes hatása túl erős volt – én pedig túl gyenge –, és nem tudtam nemet mondani: bevettem a tablettát, amit a lány nyomott a kezembe. Rövid időn belül „kijózanodtam”, és voilá!, mindenki kedves és szimpatikus lett körülöttem, megszűntek a gátlások, és pörögtünk tovább az éjszakában.„

Fotó: Bors

„Harmincévesen sokkal jobban utánajártam az interneten, amikor kaptam valamit, mert nem tudtam, hogy milyen kábítószerek vannak. Úgy voltam vele, hogy fiatal és szingli vagyok, messze élek az otthonomtól, dolgozom reggeltől estig. Mikor, ha ne most éljek? Úgy gondoltam, hogy adok magamnak két évet erre, de sajnos, több lett belőle… Boldog vagyok, hogy le tudtam állni” – mondta Gábor.

Fotó: Végh István
Bors

„Ezzel a döntésemmel egy évekig tartó, életveszélyes repülés vette kezdetét. Egyik függőségből estem a másikba, és sajnos, az óvatosságom és a szakmai sikerek sem tartottak vissza attól, hogy tovább zuhanjak. (...) A barátnőmmel való szakítás után volt egy komolyabb összeomlásom.”

Az igazi mélypontot édesapja látogatása jelentette. Akkor döbbent rá, hogy hiába dolgozott hosszú évek óta külföldön, mégsem tudott semmit sem felmutatni. Ez volt számára a fordulópont, elhatározta, hogy ezt az életmódot maga mögött hagyja, itt az ideje, hogy komolyan vegye a karrierjét, az életét. A kábítószerektől hamar megszabadult, és lassan minden más káros szenvedélyét is elengedte. Sokat segített ebben a felesége is, akinek őszintén elmondta korábbi hibás döntéseit. Gabi mindezek ellenére kiállt mellette, és mindvégig támogatta. A TV2 sztárja nagyon szerényen azt mondta az eddig elért sikereiről, hogy ezek mind a szerencsének és persze a kemény munkának köszönhetőek. Így született ez a könyv is, ami valójában lenyomata az elmúlt éveknek, az eddigi életének – írja a Bors.

Frigyessel nem csak kollégák

Vomberg Frigyes: Én másképpen látom Gábort. Örülök a sikereinek én is, de nekem az marad, akit korábban megismertem és megnyílt nekem. Én nem a szakácsot vagy a séfet látom benne, hanem a személyt, akivel teljesen más viszonyunk van, mint kollégák. A személyes kapcsolatunk, a baráti viszonyunk egymással sokkal erősebb a szakmai kapcsolatnál.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A fantasztikusan játszó Szoboszlai Dominik vezérletével nyert PL-rangadót a Liverpool - videó

origo.hu

Képtelenség levenni a tekintetet a szuperszexi ringlány hatalmas melleiről - képek

mindmegette.hu

Ejha! Erdei Zsolt teljesen odavan Rácz Jenő box-tehetségéért!

hirtv.hu

Gulyás Gergely: Magyarország támogatja a kárpátaljai magyarság alapvető jogainak biztosítását

ripost.hu

Krausz Gábor a hét nyertese – Mindent vitt!

hirtv.hu

Losonczi Dávid vitatható vereség után ezüstérmes

origo.hu

Köllő Babett magából kikelve ordibált, dobálta zsűritársát

mindmegette.hu

Hétvégi menütippek, ha nem tudod, mivel kápráztasd el a családod

ripost.hu

Újabb rendőrgyilkosság történt: egy ember meghalt, egy megsebesült

ripost.hu

Mindörökké harc: Ezek a csillagjegyek gyűlölik egymást

ripost.hu

Szoboszlai csapata újra nyert, mégsem örülhet minden magyar

ripost.hu

Ők a legszerencsésebb jegyek a kínai horoszkóp szerint

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

„Amit szükséges, megbeszélünk” – Suzy kitálalt volt férjével való kapcsolatáról

LELKIZŐ

"Él még benne a remény" – kiderült, erre vágyik Aurelio kislányának édesanyja

LELKIZŐ

Straub Dezső: Nem haragszom Götz Annára

LELKIZŐ

"Szeretném, ha egy gyerek sem érezné ezt": Gáspár Zsolti ismét segített

LELKIZŐ

Kóbor Zsóka megható szavai: ezt mondaná Lénáról az édesapja

LELKIZŐ

Volt feleségei Jákob Zolinak dolgoznak: „Megbecsülöm őket anyagilag is”

LELKIZŐ

„Azt mondta, hogy reggel találkozunk” – kiderült, miért halt meg az Eufória sztárja

LELKIZŐ

Itt a teljes igazság: G.w.M mindent elmondott a kórházról