1 éve

Gábor Zsazsa özvegye Magyarországra utazott: meglepő titkokat árult el a herceg

Az öt éve elhunyt magyar születésű híresség hatalmas karriert épített ki Hollywoodban, de a szíve titkon egész életében hazahúzott Magyarországra.

Magyarországra érkezett Gábor Zsazsa özvegye, Frederic von Anhalt herceg, hogy öt évvel a díva halála után méltóképpen eltemethesse a feleségét.

A magyar születésű színésznőnél 26 évvel fiatalabb herceg elárulta, felesége élete végéig emlegette Magyarországot, és mindig hazahúzott a szíve. Éppen ezért most már magyar földben nyugodhat.

Gábor Zsazsa és férje imádták egymást
Fotó: AFP

„Zsazsa végre hazatérhet. A Nemzeti Sírkertben kedvesen reagáltak a kérésére, hiszen mindenképp szülőhazájában, Magyarországon szeretett volna nyugodni. Már Budapesten vagyok, és magammal hoztam a hamvait. Minden emlék, ami vele kapcsolatos, a magyarokat illeti. A 2002-es balesete után szívinfarktust kapott, és még nehezebben mozgott. Ám mindenképpen Magyarországra akart utazni, hogy ott kezeltesse magát. Azt mondta, csak otthon lenne igazán jó kezekben” – mondta el a Blikknek az özvegy.

A herceg állítja, esze ágában sincs nyerészkedni elhunyt felesége örökségén; ennek bizonyításaként számos ereklyét hozott Magyarországra, amelyek egykor a díváé voltak, és amiket most múzeumoknak kíván odaadományozni.

„Sokan vádoltak meg a 34 évig tartó házasságunk alatt, és Zsazsa halála után is, hogy nyerészkedni akarok rajta, de ez nem igaz. Ezeket az emléktárgyakat nem árulni vagy elárverezni akarom, csak átadni Magyarországon annak, aki a legnagyobb becsben tartja majd.”

A temetést július 13-án, kedden tartják a Fiumei úti sírkertben, de az özvegy arra kér minden jelenlévőt, hogy ne fekete ruhában érkezzenek, hanem ünnepeljék a világ első igazi celebritását úgy, ahogy élt: vidáman.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!