Létrehozva: 2021.06.21.

Körtvélyessy Zsolt: „Azt kívánom a Jóistentől, hogy soha ne kerüljek ilyen helyzetbe”

Az elmúlt fél évben a koronavírus elragadta Körtvélyessy Zsolt imádott feleségét és öccsét is. A színész úgy érzi, soha nem fogja feldolgozni ezeket a traumákat, de a színházi szerepei és a kollégák is enyhítik a fájdalmát.

Körtvélyessy Zsolt is visszatért a színpadra a járvány után, mindennap játszik a Kecskeméti színházban, s külön öröm a számára, hogy az előadások telt házzal mennek.

Fotó: MTI

„Eleinte nem volt könnyű visszazökkenni a régi kerékvágásba, de egyrészt már nagyon vártam, másrészt mégiscsak ez a hivatásom, ötven éve játszom, hamar visszaszoktam a mindennapi fellépésekhez” – mondta a Borsnak.

Bár úgy érzi, hogy sohasem fogja teljesen feldolgozni mindazt, ami az elmúlt fél évben történt vele, ám némi megnyugvást ad a számára, hogy végre újra színpadon lehet. Emellett a kollégái is rengeteg érzelmi támogatást nyújtanak neki.

„Sokszor megkérdezik, hogy érzem magam, vagy néha felidéznek egy-egy szép emléket a feleségemről. Jólesik, hogy érdeklődnek, én pedig nem zárkózom el attól, hogy beszéljek róla és az öcsémről, mert jót tesz a lelkemnek visszaemlékezni az együtt töltött közös évekre.”

Fotó: Facebook

A nap legnehezebb része az, amikor a próbák és előadások után haza kell mennie.

„Szomorú, hogy otthon nem vár senki, az üres lakásba kell hazamennem. A drága öcsém elvesztését sem hevertem ki. Próbálom kizárni ezeket a nyomasztó érzéseket, de naponta többször is visszatérnek. Hetvenöt évet egyszerűen nem lehet kitörölni.”

Különleges mesterség az övé, színészetét még ezek a feldolgozhatatlan tragédiák is gazdagítják, a színpadon a gyászból, mély fájdalomból is tud építkezni.

„Alapvetően lelkileg erős ember vagyok, a problémáimat magamban szoktam megoldani, ezért nem jutott eszembe, hogy szakembertől kérjek segítséget. Az az igazság, hogy ezeket a sérüléseket és a szenvedéseket beépítem a szerepeimbe, még ha ez nem is tudatos.”

Ahogy Zsolt mondja, fontos, hogy az embernek legyen története, ha a színpadra megy. A népdalt idézve: „Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni”. A színész úgy érzi, az utóbbi hónapok története valóságos pokoljárás volt a számára.

„Évekkel ezelőtt játszottam egy olyan darabban, ahol a szerepem szerint az anyám elvesztéséről beszélek. Mindezt aznap vittük színpadra, amikor édesanyám elhunyt. Ez kemény volt, utána három napig bőgtem. Néha vannak ilyen pillanatok, de én nem félek kimutatni az érzéseimet. Erős is tudok lenni, ugyanakkor a legváratlanabb pillanatokban meghatódom, elérzékenyülök, és olyankor nem fojtom vissza a könnyeimet” – mondta a színész, akinek a kollégák mellett a lánya és a nyolc hónapos unokája is sok örömet ad.

„A lányom és a kisunokám nagy örömet szerez nekem, néha kimegyek hozzájuk, olyankor babázom, megetetem. A lá­nyommal jó a kapcsolatunk, bár ő inkább Juditkámhoz fordult a problémáival. Én férfiként próbálok segíteni neki, amennyire ismerem a házaséletet és a nőket. Persze nem mindig adok igazat neki, néha finoman helyreteszem, amikor szükségét érzem” – tette hozzá nevetve Zsolt, aki nem szívesen kér segítséget.

„Nehezen tu­dom elképzelni, hogy irányítsanak. Azt gondolom, ha gondozásra szorulnék, akkor sem költöznék a lányomékhoz. Inkább megoldanám valahogy egyedül, mert nagyon zavarna, ha valakinek a terhére lennék. Azt kívánom a Jóistentől, hogy soha ne kerüljek ilyen helyzetbe.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Milliós bírságot kaphatnak azok az autósok, akik ezt nem tudják

origo.hu

Egy szál semmiben gyönyörködik a havas tájban Tápai Szabina - kép

metropol.hu

Csodálatos hírt kapott Marco Rossi embere, tízezrek vártak erre

vg.hu

Aki akar, még az első osztálynál is nagyobb luxusban utazhat a MÁV-val

ripost.hu

Feketébe borult Stohl András oldala: gyászol a TV2 sztárja

origo.hu

Kiment a férfi a kertbe, majdnem halálra rémült attól, amit ott látott - videó

travelo.hu

Vezető külföldi lapok áradoznak a budapesti karácsonyi vásárokról

vg.hu

A COVID-19 jelentős veszteségeket okozhat a cégeknek, amelyek azonban elkerülhetőek vagy csökkenthetőek lehetnek (X)

life.hu

Csoda összetevőkből állította össze legújabb termékcsaládját a kozmetikai cég(x)

life.hu

Túl sokat stresszelsz? A szervezeted jelzi, ha ideje megállni(x)

life.hu

A PMS-barát étkezés, ami a súlykontrollban is segítségedre lehet(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Jákob Zoli 5 millióval száll be a hatalmas akcióba

LELKIZŐ

„Egyre többször gondolkodom azon, egyáltalán megérem-e a következő karácsonyt…” – Íme Galambos Erzsi szívszorító interjúja

LELKIZŐ

Baleset a Nemzetiben: Ezt mondta Szász Júlia az erkélyről, amiről a mélybe zuhant – fotó

LELKIZŐ

Az egész ország erre várt: Tóth Gabi megtörte a csendet, kitálalt válásának valódi részleteiről

LELKIZŐ

"A sors nem akarta, hogy összejöjjön" – Örökbefogadásról vallott Miklósa Erika – Videó

LELKIZŐ

Meglepő titok derült ki Debreczeni Zita és Gianni kapcsolatáról

LELKIZŐ

Csuti nyilvánosan kért segítséget, fontos dologról van szó

LELKIZŐ

„Inkább legyek dagadt tehén, vagy ronda, mintsem vak” - durván beszóltak Agárdi Szilvinek