1 éve

Megtörte a csendet Benkő László özvegye, így érez a gyászoló asszony

Az Omega billentyűsének özvegye, Zsuzsa asszony különleges eseményen jelent meg, hogy méltó emléket állíthasson imádott férjének, akinek a hiányát még mindig érzi.

Hosszú hónapok óta először mutatkozott nyilvános eseményen Benkő László özvegye. A hétvégén Zamárdiban állítottak örök emléket az Omega billentyűsének: a zenész fia, Balázs vezetésével fát ültettek.

Zsuzsa asszony a gyászruhát már lecserélte, de a férje hiánya nem múlt el, ami nem meglepő, hiszen hat évtizeden át éltek hatalmas boldogságban.

Benkő László özvegye megtörte a csendet
Fotó: Szabolcs László / Ripost

„A mi szerelmünk itt kezdődött a Balatonon, az évek alatt pedig ugyanolyan, ha nem fontosabb szerepet töltött be az életünkben, mind a ketten nagyon erősen kötődünk ide érzelmileg. A tavalyi évben a Covid miatt nem jöhettünk, akkor ez teljesen kimaradt az életünkből, idén pedig már csak egyedül tudtam jönni. Az Elfújta a szél című történet középpontjában állt Tara földje. A lelkemben ugyanúgy ápolom ezt a helyet és Zamárdit akárcsak a regényben” – mondta el a Blikknek Zsuzsa asszony, aki csaknem hat évtizeden keresztül volt támasza a billentyűsnek.

Az özvegyet a fia támogatta, és láthatóan örült a régi barátokkal való találkozásnak, unokái közelségének, de a faültetés alatt csak csendben állt, elmerülve a szép emlékekben.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!