1 éve

Iszak Eszter: Egy év kellett, hogy feldolgozzam, beteg vagyok

Iszak Eszti egy éve tudta meg, hogy endometriózisban és Hashimoto-betegségben szenved, azóta teljesen megváltozott az élete. Esztinek időbe telt, hogy feldogozza betegségét, és tudjon róla beszélni, de fontosnak tartja, hogy segítsen azokon, akiket szintén érinthet ez az egészségi probléma.

Iszak Eszter egy éve, februárban tudta meg, hogy endometriózisban és Hashimoto-betegségben szenved. Akkor a szerelme, Gyurta Dani a karjaiban vitte be a kórházba a modellt. Eszter most bevallotta, hogy sok időbe telt, hogy feldogozza betegségét.

Iszak Eszter komoly megpróbáltatásokon ment keresztül
Fotó: LifeTV

„Nagyon ritkán osztok meg ilyen privát dolgot a közösségi médiában, mert nekem kényelmesebb, ha egy pici távolságot tartok. Nagyon nehezen nyílok meg ilyen szinten. Egy évbe telt, amíg ezt sikerült magamban elrendezni, és egy picit helyretenni magamban, hogy beteg vagyok. Sosem voltam beteg, és nekem ez egy ilyen nagyon nehezen feldolgozható dolog volt” – kezdte a LifeTV Ébredj velünk című műsorában Eszter, aki arról is beszélt, milyen tüneteket tapasztalt.

„Úgy jelentkezett először tavaly februárban, hogy iszonyú fájdalmaim lettek. Úgy voltam vele, hogy lehet sokat töltöttem a hidegben. Ezek hasi fájdalmak voltak, a hangulatomon is éreztem, de sok más tünetei is voltak, amiről nem szeretnék beszélni. De egy nő azért észre veszi, ha valami felborul a hormonrendszerében.”

A nőgyógyásza először elküldte hormonvizsgálatra, majd a rossz eredmények miatt ezt egy pajzsmirigy ultrahang követett.

„Egy nem kedves orvos elmondta, hogy gyakorlatilag nincsen pajzsmirigyem, a szervezetem felemésztette. A pajzsmirigyem ellen fordult a szervezetem, és elkezdte lebontani. Emiatt tértem át a gluténmentes táplálkozásra” – tette hozzá Eszter, aki nemrégiben egy oldalt is elindított, ahol olyan recepteket, ételeket és elkészítési módokat mutat be, amelyekkel gluténmentesen és a betegségeknek megfelelő, helyes diétát lehet folytatni, és még a jó ízekről sem kell lemondani.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!