Létrehozva: 2021.02.25.

Csorba Dávid a betegsége mellett már a jövőjére koncentrál

A 28 éves Csorba Dávid egy örökletes és nagyon súlyos izombetegséggel küzd. Ebből adódóan egyre gyengébb lett és életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani. Életszeretete mindezzel együtt példás, most éppen nagy fába vágta fejszéjét azzal, hogy vállalkozást indít. terveiről a Metropolnak mesélt.

A 28 éves Csorba Dávid egy örökletes betegséggel ,izomsorvadással született. Ez a betegség leggyakrabban a férfiakat betegíti meg. Az izomgyengeség a belső szerveket is legyengíti, így könnyen el lehet kapni a felső légúti betegségeket és a tüdőgyulladás is hamar kialakulhat.

Csorba Dávid súlyos betegséggel küzd, de optimista.

„Nem betegségként fogom fel, hanem egyfajta élethelyzetként”

„Izomsorvadásom van, abból is az egyik legrosszabb. Duchenne-féle, egy génszakasz hiánya okozza, lényegében az izomsejtek fokozatos pusztulásával járó veleszületett, örökletes betegség. Az izomsejtek helyét az izommunkára képtelen zsírszövet és kötőszövet tölti ki, ebből adódóan évek múlásával egyre erőtlenebb lettem, míg végül 2014-ben, tüdőgyulladás következményében, egy életmentő műtét mentette meg az életemet. Ami egy légzéstámogató gépet eredményezett. Mivel a testem rabja vagyok, így 0-24-ben édesanyám ápol, és segít amiben kell, pl. a gyógyszereket odaadja, etet, itat, fürdet, és megvakarja az arcomat, ha viszket” – mondta el a Metropolnak Csorba Dávid.

Belevágott egy saját vállalkozásba is

„Szellemi tevékenység, motivációs tanácsadás a főtevékenységem. Egy olyan szolgáltatást kínálok az embereknek, amelynek célja az, hogy mindennap motiválja a partnereimet. Reggelente kapnak tőlem egy e-mailt, melyben egy általam írt inspirációs szóvéget találnak az adott napra, hogy ők is hegyeket mozdíthassanak meg. Vállalok online beszélgetést is, melynek során motivációs jelleggel meghallgatok, illetve tanácsot is adok, így mindig van kihez fordulniuk. Szeretnék rávilágítani az élet nagyszerűségére, a dolgok valódi értékére, ami által talán pozitívabban állnak majd a mindennapjaikhoz. Nem utolsósorban én is segítséget kapok, hogy finanszírozni tudjam a helyzetből adódó kiadásokat. Folyamatos segédeszközeim biztosítása, amelyek nem olcsóak. Gondolok a gégekanülre, leszívó katéterre, desztillált vízre, kötszerekre, gyógytornászra, stb, elég hosszú a lista. Nem gondolkozom a gyűjtésben, azért csinálom a vállalkozásomat, hogy adhassak én is valamit, azoknak akik segítenek nekem.”

Két hónapja véget ért egy párkapcsolata

„Mint mindenki mást, így engem is megviselt a szakítás, nem volt könnyű, és mai napig sem az. De az élet nem áll meg, igyekszem elfoglalni magam, beszélgetek, ismerkedem. Sok szép lány van a világon, így nem esem kétségbe. Bízom benne, hogy megtalálom az igazit.”

Tavaly nyáron megjelent egy zenéd.

„A dalszöveget teljes egészében én írtam, előadó barátom közös megegyezéssel, minimális változtatást végzett rajta. A szöveg teljes mértékben kifejezi, amit az élethelyzettel kapcsolatban érzek. A zene segít átlendülni a nehézségeken, ez az én kapaszkodóm. Illetve, egy jelenlegi dalommal is vannak céljaim, egyik kedvenc előadómmal szeretném megzenésíteni. És hogy kik a kedvenceim? Hát reggelig sorolhatnám, de például Burai Krisztián, Deniz, Ak26 vagy Curtis.”

ripost.hu

Ezzel vége? A legrosszabbat jósolta az időutazó, nincs sok hátra

borsonline.hu

Összejött a Házasság első látásra és a Nagy Ő két sztárja? Kiderült az igazság!

mandiner.hu

Kylian Mbappé mégsem a Real Madridba igazol?

ripost.hu

Tömegbaleset történt, áll a forgalom Budapestről kifelé

vg.hu

Diákmunka: ennyi lesz idén az átlagos órabér

ripost.hu

Őrület Liverpoolban, Szoboszlai magyar csapattársat kaphat

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 29.: a Bika az intuíciójára hallgasson, a Skorpió fontos mérföldkőhöz ér

ripost.hu

Jön a változás, 3 csillagjegy életébe szól bele az univerzum

ripost.hu

Ezt már nem lehet visszaszívni, lelepleződött Katalin hercegné titka

ripost.hu

Ők azok a szerencsés csillagjegyek - nekik hozza el a szerelmet az idei nyár, a főboszorkány szerint

ripost.hu

Most jött a hír: tömegkarambol történt, ezekben a percekben is mentenek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Üzent a túlvilágról Berki Krisztián szelleme

LELKIZŐ

"Ez egy borzalom" - sokkoló levelet kapott a TV2 kilakoltatott sztárja

LELKIZŐ

Szomorú évforduló: Szívszorító, ami most elhangzott Berki Krisztián sírjánál – fotó

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

„Hoztam egy döntést!” - Ez mentette meg az összeomlástól Rubint Rékát

LELKIZŐ

Egyre nagyobb a pocak: már a 25. héten jár Patai Anna

LELKIZŐ

Zimány Linda besokkalt, ügyvédekkel támad

LELKIZŐ

Sosem volt még ilyen gyönyörű: csak úgy sugárzik új szerelme mellett Tóth Gabi