1 éve

Szívszorító, Gregor Bernadett így teljesíti az elhunyt Pécsi Ildikó kívánságát

Gregor Bernadettet nagyon mélyen érintette Pécsi Ildikó december 5-i halálhíre. Még csak kislány volt, amikor megismerte a legendás színésznőt, aki az első pillanattól kezdve nagyon kedves volt vele és mindenben bátorította.

Gregor Bernadett órási megtiszteltetésnek érzi, hogy Pécsi Ildikó még éltében eldöntötte: azt szeretné, ha ő is részt venne a búcsúztatóján és elköszönne tőle.

Fotó: Szabolcs László / Ripost

Berni egy érzelmes dallal készül a december 19-i szertartásra, amivel kapcsolatban keserédes gondolatai vannak, hiszen lelkileg nagyon nehéz egy ilyen szituációban kiállni a nyilvánosság elé.

„Ildikóval kislánykorom óta ismertük egymást, még az apukám révén találkoztunk először. Szavakkal nehéz kifejezni, mennyire lesújtott a halálhíre. Épp a kutyákkal sétáltam hazafelé szombaton, amikor váratlanul felhívtak a halálhírrel. Mondanom sem kell, egy hang sem jött ki hirtelen a torkomon. Még nem tudom pontosan, melyik dallal búcsúzom tőle, de óriási megtiszteltetés, hogy ott lehetek” – mondta szomorúan a Ripost-nak Gregor, hozzátéve, hogy már félve olvas híreket, hisz ebben az évben rengeteg kiváló kollégáját és barátját ragadta el a halál.

Fotó: Schumy Csaba / DFP

Lapunk megkereste L. Péterfi Csabát is, akit Ildikó fogadott fiaként szeretett, és aki újabb részleteket árult el a temetésről.

„Papadimitriu Athina mellett beszél meg Pálos Zsuzsi, illetve Bencze Ilona és Gregor Bernadett is búcsúzik majd Ildikótól, egy verssel vagy egy dallal. Szüts István zeneszerző aki sokat dolgozott együtt Ildikóval, szintén ott lesz. Búcsúzik majd a Talamba ütőegyüttes, és én is, ahogy kérte Ildikó, bár korábban nem voltam biztos, hogy lelkileg készen állok rá. A temetését eléggé megszervezte, pontosan tudta, kiket akar majd ott látni. Bár még mindig nehéz a lelkem, boldog vagyok, hogy ő már újra együtt van az ő Lajos bácsijával” – mondta a Ripost-nak L. Péterfi Csaba.

Ady verse a gyásztáviraton Pécsi Ildikó azt is előre kitalálta, melyik vers szerepeljen a gyászjelentésén. Ady Endrétől választotta Az Úr érkezését.
„Mikor elhagytak, Mikor a lelkem roskadozva vittem, Csöndesen és váratlanul Átölelt az Isten.
Nem harsonával, Hanem jött néma, igaz öleléssel, Nem jött szép, tüzes nappalon, De háborus éjjel.
És megvakultak Hiú szemeim. Meghalt ifjuságom, De őt, a fényest, nagyszerűt, Mindörökre látom.
 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!