1 éve

Élete legszomorúbb karácsonyán van túl Szilágyi István özvegye

Súlyos tüdőbetegsége ellenére is csak a börtönben ülő fiára tud gondolni Humenyánszky Jolán. Szilágyi István özvegye nagybeteg, Ózdról egy budapesti kórházba szállították. Egyetlen vágya van csupán: szeretné, ha újra együtt élhetne az apja meggyilkolásáért őrizetbe vett Péterrel.

Élete legszomorúbb karácsonyán van túl Szilágyi István özvegye. Humenyánszky Jolánt csapások sorozata érte az idei évben: május elején, épp anyák napja vasárnapján a fia, Szilágyi Péter a gyanú szerint brutális kegyetlenséggel meggyilkolta a saját édesapját. Az idős szobrászművésznek végig kellett néznie, ahogy egyetlen gyermeke végez élete szerelmével.

Fotó: Bors / Bánkuti Sándor

Az asszonyt ezután jó szándékú segítők vették a védelmükbe, a romos háza azonban a támogatások ellenére is olyan embertelen állapotban van, hogy lakhatatlanná vált. Néhány hete ezért a testvéréhez költözött Ózdra, azonban hamar kórházba került: foltokat találtak a tüdején, így nem hagyhatta el az intézményt.

A Ripost most megtudta, hogy az asszony elhagyja az ózdi kórházat: Budapestre szállítják, hogy egy fővárosi intézményben próbáljanak javítani a tüdeje állapotán.

„Jól vagyok a körülményekhez képest... Itt nagyon rendesek velem az emberek. Cigarettából is már csak napi két-három szálat szívok, de arra szüksége van a szervezetemnek” – mondta el a Ripost-nak Jolika néni, aki többször is csúnyán köhögött a beszélgetés alatt.

Az asszonynak azonban még ebben a helyzetben is sokkal nagyobb fájdalma van az egészségi állapotánál: egyre csak a börtönben ülő fiára, Péterre gondol.

Fotó: Ripost

„Ez volt az első karácsonyom nélküle és Pista nélkül. Ki sem engedtek a kórházból, teljesen egyedül voltam... Ez nem is lenne baj, ha tudnám, hogy Petikém jól van, de nem hallok felőle semmit. Az ügyben koronatanú vagyok, ezért nem is tarthatjuk a kapcsolatot, csomagot meg hogyan is tudnék innen bentről küldeni?” – tette fel a kérdést szomorúan az idős szobrászművész.

„Én csak azt szeretném, ha hazatérhetnék az otthonomba. Nem akarok kórházban maradni és azt sem tudnám elviselni, ha szeretetotthonba küldenének. Csak jöjjön haza hozzám Péter, és legyünk újra együtt... ketten. Nagyon sajnálom őt, nem tehet arról, ami történt. Mikor engedik már ki...?” – csuklott el Jolika néni hangja.

Nem tartják a kapcsolatot Jolika néninek van egy unokája is: Nándor még kamasz és Brüsszelben él az édesanyjával. Az elmúlt hónapokban néhányszor beszélt Jolika nénivel, de az asszony bevallása szerint nem tartják szorosan a kapcsolatot. „Mostanában nem keresett az unokám. Messze van... Voltak konfliktusaink, de nagyon boldog lennék, ha érdeklődne felőlem” – fogalmazott szomorúan az asszony.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Így fenyegeti Zelenszkij a világot

origo.hu

Szexi edzős videót tett közzé Dallos Bogi

borsonline.hu

Szülei olyan brutálisan megverték a tündéri kisfiút, hogy mindkét lábát le kellett vágni

magyarnemzet.hu

Belerúgott a földön fekvő játékosba, így robbant ki a balhé + videó

ripost.hu

Kiégett a kertben a fű? Ne pánikolj, itt a megoldás!

mindmegette.hu

9 megfizethető helyettesítő drága összetevők helyett

ripost.hu

Olyan hír jött az időjárásról, aminek nagyon fogunk örülni

ripost.hu

18 megyére adtak ki riasztást, így indul a hét

ripost.hu

Sztárok bikiniben 4: szavazz a legszexibb hírességre!

ripost.hu

Zseniális ötlet, erre is használhatod a lehullott almát

További cikkek

LELKIZŐ

Színészek, akik lába alól kicsúszott a talaj – Van kiút?

LELKIZŐ

Nyolc éve hunyt el Bajor Imre, így néz ki most a Kicsihuszár sírja - Fotó

LELKIZŐ

Leslie Mandoki: A mai napig irányadóak apám utolsó szavai

LELKIZŐ

Emilio megrázó vallomása: Hajléktalan voltam és ételért zenéltem

LELKIZŐ

Britney újabb botránya: exe és a fiai is ellene fordultak

LELKIZŐ

Nyilvánosan reagált a szakítás hírére L.L. Junior felesége

LELKIZŐ

Csalódás és szenvedés: így telnek a börtönben Aurelio napjai

LELKIZŐ

Ezért akart kés alá feküdni Caramel felesége