2 éve

Évtizedes barátság: szívszorító szavakkal emlékezik Balázs Fecóra Pataky Attila

Az Edda frontembere szinte együtt kezdte a zenei pályáját az énekessel, akiről csakis jó emlékei vannak.

Évtizedes barátság, kollegialitás kötötte össze Pataky Attilát és Balázs Fecót. A két énekes legendás együttesek frontembereként sokszor bulizott együtt, a kapcsolatuk különleges volt.

 

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes halálhíre ezért az Edda frontemberét is rendkívül mélyen érintette. Pataky Attila a könnyeivel küzdve, méltó módon emlékezett meg egykori jó barátjáról.

„Balázs Fecó nagyon nagy űrt hagy maga után... De mégis azt mondom, azon szerencsések közé tartozik, akik ezt az űrt be tudják tölteni a dalaikkal. Ezek a dalok örök érvényűek, boldogítanak és generációkon ívelnek át. Remélem, megadja neki az ég, hogy könnyű útja legyen. Itt nem volt olyan könnyű nekünk, hiszen egy falkába tartozunk... Együtt kezdtük, bőrnadrágban, bőrdzsekiben, vállig érő hosszú hajjal. Ez jellemzett minket, és az a tűz, amivel rávetettük magunkat arra a lehetőségre, amit úgy hívnak, hogy rockzene. Fecó a maga zenekarával ékként hasított akkor, nagyon ráérzett erre a lehetőségre és élt is vele. Én így fogok mindig emlékezni Fecóra... A huncut mosolyára, ahogy mindig össze tudtunk nevetni. Úgy érzem, teljes életet élt, és én tudom, hogy jó helyre kerül. Nekünk nehezebb itt, ez a próbatételek dimenziója. Kívánom, hogy Isten adjon erőt a családjának, hogy tudjanak tovább élni... És ha bárhol elakadnak, tegyenek fel egy Fecó-dalt. Abban ott van minden...” – sírta el magát a Ripost-nak Attila.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!