1 éve

Életveszélyes állapotok, kivonultak a tűzoltók Szilágyi István özvegyének házához

Kivonultak a tűzoltók az egykor szebb napokat megélt Jolika néni romos állapotban lévő házához, Budapest XVII. kerületében. Rendkívül rossz hírrel szolgáltak. A kémény annyira el van dugulva, hogy csak az isteni szerencsének köszönhető, hogy nem robbant fel az egész ház!

Belegondolni is szörnyű, mi történt volna, ha Jolika néni egyedül, otthon tölti a hétfőt. Segítője, Baricz Dezső szerint könnyen lehet, hogy már csak a holttestét találják meg!

Fotó: Bors

De mi is történt pontosan?

Nos, a májusban elhunyt Szilágyi István özvegye hétfőn orvosnál és közjegyzőnél járt a segítővel, amikor pedig hazaértek, Dezsőnek egyből feltűnt a házban terjengő, szokatlanul sűrű, vészjósló füst. A férfi alaposan kiszellőztetett, ám ez sem hozott eredményt. Akkor már érezte, hogy nagy a baj!

„Kinyitottam minden ablakot és az ajtót is, csináltam egy jó nagy huzatot, de hiába! Tíz perc után visszatért ez a sűrű füst. Akkor már tudtam, hogy ez nem játék, felhívtam a kéményseprőket, de ők csak egy-két nap múlva tudtak volna jönni. Erre kihívtam a tűzoltókat, akik maguk is meglepődtek a körülményeken. Száztíz fokosan izzott a plafon. Azt mondták, annyira forró a kályha fala, hogy kész csoda, hogy nem robbant fel az egész. Bele se merek gondolni, mi lett volna, ha nem vagyok ott” – szörnyülködött a Ripost-nak Baricz, aki szerint Jolika néni hiába ígérte volna meg, hogy nem fűt, annyira fázós, hogy biztos telerakta volna a kályhát.

Fotó: Facebook

A tűzoltók életveszélyesnek nyilvánították az épületet, és kerek-perec kijelentették, hogy az idős asszony nem maradhat ott. Nem sokkal később az önkormányzat emberei is megérkeztek a helyszínre, és sajnos közölték, hogy nem tudnak olyan ideiglenes szállást biztosítani Jolika néninek, ahol mellette van valaki. Ő viszont nem tudja önállóan ellátni magát egy új lakásban.

„Ezért úgy döntöttek, felhívják Jolika néni húgát, Sacit, aki Ózdon él. Nem sokkal később Jolika már úton volt egy önkormányzati autóval a településre, ideiglenesen a húgánál húzza meg magát. Aggódom érte, fogalmam sincs, mikor tud visszaköltözni a házba. Kedden várom a kéményseprőket, ők majd megmondják, mekkora pontosan a baj” – magyarázta Baricz.

Fotó: Facebook

A segítő maga sem érti, hogy esküdhettek ennyire össze az égiek Jolika néni ellen, aki nemrég három hétig kórházban volt, miután rosszul lett az otthonában. Baricz szerint az a kész csoda, hogy a koronavírus egyelőre elkerüli az asszonyt, aki rengeteg szenvedésen ment keresztül.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!