2 éve

Temetőben jártunk, elkészült Tahi Tóth László síremléke – Videó

Több mint két év után elegáns gránitból készült el Tahi Tóth László síremléke. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész 2018 februárjában hunyt el hosszan tartó súlyos betegség után. De vajon miért csak most kapott sírkövet? Erről a Ripostnak a művész özvegye beszélt.

Noha, a Ripost olvasója, Ágens nemrég egy olyan fotót juttatott el szerkesztőségünkbe, amin még nincs kész az emlékhely, időközben a kőszobrászok felállították a Tahi Tóth László síremlékét. Olvasónk beszámolt arról, hogy kint járt kedvenc színésze, a 2018 februárjában elhunyt Tahi Tóth László nyughelyénél a Farkasréti temetőben, és kissé csalódottan vette tudomásul, hogy még nem készült el a legendás színész síremléke.

Fotó: Ripost

„Viszonylag gyakran kijárok a sírkertbe, és olyankor mindig ellátogatok a művészparcellához is. Legfőképp Tahi Tóth művész úr miatt, ő volt a kedvenc színészem. Gyertyát gyújtok és emlékezem rá. Miután olvastam, hogy az özvegy májusra tervezte a síremlék felállítását, most direkt emiatt látogattam ki hozzá. Akkor még nem volt kész. Biztosan a koronavírus tett keresztbe” – nyilatkozta a a Ripost-nak Ágnes.

Olvasónkat nemrégiben ez a látvány fogadta a Farkasréti temetőben. Jól látni, hogy az özvegy, Kárászy Szilvia szépen gondozta megboldogult férje nyughelyét. A sírt mindig friss virág díszítette. Fotó: Ripost

Lapunk munkatársát nem sokkal később már egy teljesen más látvány fogadta a Farkasréti temetőben. Elkészült a színészóriás síremléke. A színész özvegyét, Kárászy Szilviát kérdeztük a részletekről.

Pünkösd ünnepére már elkészült a méltó síremlék. Fotó: Ripost

„Májusra terveztem, és végül pünkösd ünnepére sikerült felállítanunk a síremléket” – árulta el a zongoraművész, aki korábban arról beszélt lapunknak, hogy már imádott férje halála óta tervezgette, milyen emlékhely készüljön. Mégis, közel két év elteltével érezte lelkileg elég erősnek magát ahhoz, hogy nekilásson a síremlék körüli ügyintézéshez.

Tahi Tóth László földi maradványai egy letisztult, fekete gránitfödém alatt nyugszanak. Kétségtelen, az özvegy választása tökéletes lett, a síremlék hűen tükrözi azt, ahogyan a színészlegenda élt. Mindig az egyszerű nagyszerűség jellemezte, nemcsak színészként, emberként is ilyen volt – máig pótolhatatlan.

Kárászy Szilvia elmondta, májusra egy nyilvános megemlékezést tervezett, hogy a színészlegenda tisztelői is leróhassák kegyeletüket a sírnál, azt azonban sejtette, hogy a koronavírus-járvány miatt erre nem biztos, hogy lehetősége lesz. Végül úgy döntött, hogy mindenki biztonsága érdekében inkább egy későbbi időpontot jelöl meg az ünnepélyes síravatásra. „Úgy határoztam, hogy augusztusra halasztom a megemlékezést. Augusztus 27-én lenne a 25. házassági évfordulónk, az ünnepséget erre a napra vagy egy ezt követő dátumra tervezem, és természetesen hírt adunk majd a pontos időpontról” – fogalmazott Szilvia.

74 éves korában hunyt el Az egész országot megrázta 2018. február 22-én a tragikus hír, hogy elhunyt Tahi Tóth László. A színészóriás 2017 januárjában egy előadás közben lett rosszul, februárban életmentő agyműtéten esett át. Fél évvel később mégis visszatért a színpadra, ám decemberben újra látászavarra és mozgáskoordinációs problémákra panaszkodott. Ezt követően derült ki, hogy kiújult az agydaganata. A színész azonban nem adta fel, küzdött a gyilkos kór ellen, és az utolsó pillanatig bízott a gyógyulásban. Tahi Tóth László 74 éves korában, budai otthonában, felesége ölelésében hunyta le örökre a szemét.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült: ilyen lesz a jövő orvoslása

ripost.hu

Havi 28.500 forint nyugdíj: ennyit kap kézhez a Neoton egykori sztárja

borsonline.hu

Hármaskarambol történt: Buszmegállóba csapódott az egyik autó

vg.hu

Az orvosok nem hajlandók ellátni a Wagner-zsoldosokat, de nem azért, amiért elsőre gondolnánk

metropol.hu

Februári horoszkóp: nagy változásokat ígérnek a csillagok

ripost.hu

Így használták ki a védtelen öregeket: illegális idősotthont számoltak fel Kecskeméten

mindmegette.hu

„Minden tünet nélkül jött a változó kor” - Klimax idején fogyott Tünde

ripost.hu

Eszméletlen fakanál-trükk: ettől lesz szupermagas a piskóta

ripost.hu

Tolvai Reni ennyire még sosem kapta az ívet: "A felszívott kokain mennyiséget csökkenteni kellene!"

ripost.hu

Egy hónapja tűntek el, megtalálták a két fiatal lány holttestét

ripost.hu

Ez a három csillagjegy könnyen félrelép, amint eljön a újhold

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

LELKIZŐ

Havi 28.500 forint nyugdíj: ennyit kap kézhez a Neoton egykori sztárja

LELKIZŐ

Őszintén vallott a magánéletéről Gregor Bernadett: Nem vágyom érzelmi függőségre, játszmákra

LELKIZŐ

Mégsem sikerül halottá nyilvánítani VV Fannit

LELKIZŐ

Nem kíméli az élet: Fájdalmas napokon van túl Vajna Timi

LELKIZŐ

Újra utoléri Tóth Andit a Sztárban Sztár-átok? Aggódnak a rajongók

LELKIZŐ

Ettől az örökségétől válik meg Koós János lánya, elmondta miért

LELKIZŐ

Így is börtönbe kell mennie? Lajcsi beteg lett...

LELKIZŐ

„Bármennyire jól neveltek, azért ők ösztönlények” – Ezért ijedt meg kutyasétáltatás közben Stana Alexandra