Létrehozva: 2020.01.03.

Legendás sztároktól búcsúztunk 2019-ben

Andy Vajna, Koós János, Baló György, Bács Ferenc – csak néhány név azok közül, akiktől tavaly vettünk végső búcsút.

Bár a 2019-es év sok szép pillanatot és örömteli eseményt tartogatott, sajnos a tragikus történésekből sem volt hiány. Több hazai sztártól is búcsút kellett vennünk, és bár ez az élet rendje, mégis nehezen viseljük. Nézzük, kiket veszítettünk el 2019-ben!

Fotó: MTI

Andy Vajna 74 éves volt

Alig kezdődött el az év, amikor a legendás producer, Andy Vajna tragikus hirtelenséggel elhunyt. A filmes szakember halála sokként ért mindenkit, főleg feleségét Vajna Tímeát, aki mai napig képtelen feldolgozni férje elvesztését. Az özvegy elmondása szerint Andy szívproblémákkal küzdött, ez okozhatta a halálát is.

Fotó: TV2

Demjén Gyöngyvér 78 éves volt

A Jászai Mari-díjas színésznő, és a Jóban Rosszban sorozat egykori Jolika nénije februárban hunyta le örökre a szemét. Demjén Gyöngyvér halála hirtelen érte a kollégákat, megrendülve búcsúztak a színésznőtől.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Koós János 81 éves volt

A színész rövid betegség után, márciusban hunyt el. Koóst kórházban ápolták a vállsérülése miatt, mikor a nagyvizit előtt hirtelen rosszul lett, és összeesett, az orvosok pedig már nem tudták újraéleszteni. Dékány Sarolta, a színész özvegye elárulta, a tragédia előtt nem is sejtették, hogy baj lehet Koós szívével, hiszen haza akarták engedni a kórházból is.

Fotó: Czimbal Gyula / MTI

Baló György 71 éves volt

Súlyos betegség után hunyt el március végén. Baló György közel három éven keresztül harcolt a rákkal, mielőtt az legyőzte. Halála előtt a családjától még el tudott búcsúzni.


Fotó: MTI/Zih Zsolt

Bács Ferenc 83 éves volt

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész hosszú éveken keresztül betegeskedett. Felesége már hónapokkal a halála előtt felkészült a férje elvesztésére, érezte, hogy hamarosan el fog menni erről a világról. Bács Ferenc lánya, Kati a hírekből értesült apja haláláról.

Fotó: Getty Images/AFP

Udvardy Anna 70 éves volt

Deák Kristóf Mindenki című Oscar-díjas kisjátékfilmjének producere május végén hunyta le örökre a szemét. Udvardy Anna halálát a fia jelentette be a közösségi oldalán, aki elárulta, hogy a producer súlyos betegséggel küzdött.

Fotó: Benke László / Facebook

Benke László 70 éves volt

Az ország Laci bácsija hosszú ideje agydaganattal küzdött, hol javult, hol pedig romlott az állapota, végül júniusban legyőzte a betegség. A világbajnok magyar mesterszakács és mestercukrász türelemmel viselte a betegséget, de rokonai már nem látogathatták meg őt az utolsó heteiben.

Fotó: Zih Zsolt / MTI

Horváth Ádám 89 éves volt

A Szomszédok rendezője májusban került kórházba. Bár a nyilvánosság előtt titkolta, felesége elárulta, hogy az elmúlt években öt kórházban kezelték a rendezőt, rövid időkre engedték csak haza, például a halála előtt is, ám annyira rosszul lett, hogy vissza kellett vinni. Horváth Ádámnak tüdőrákja volt, agyi áttéttel.

Fotó: Irigy Hónaljmirigy / Facebook

Ambrus Zoltán 53 éves volt

Az Irigy Hónaljmirigy egykori tagja a kórházban küzdött a betegségével. Halála előtt több életmentő operációt is végrehajtottak rajta, azonban sosem épült fel. Nyáron, a tragédia előtt pár nappal már beszélni sem tudott, és alig volt negyven kiló. Zenésztársai örökös zenekari tagjuknak tekintik.

Fotó: MTI

Marton László 76 éves volt

Hosszan tartó, súlyos betegség után, szeptemberben elhunyt a Kossuth-díjas rendező. Marton Lászlótól színészek, barátok, tanítványok búcsúztak, halála mindenkit megrendített.

Fotó: Facebook

Terry Black 71 éves volt

Az évek óta Németországban élő előadóművész több szívrohamon esett át a halála előtt, azonban bizakodott a felépülésében. Váratlanul lett rosszul, egy müncheni kórházban hunyt el.

Fotó: MTI/Beliczay László

Gallai Péter 66 éves volt

A Piramis és a Bikini együttesek billentyűse álmában hunyt el. Gallai Péter az utolsó napjait kórházban töltötte egy hirtelen rosszullét miatt, ám miután hazaengedték, hiába látszott javulni az állapota, nem ébredt fel

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Karinthy Márton 70 éves volt

A Kossuth-díjas színigazgatót és színházrendezőt hosszan tartó súlyos betegség után érte a halál novemberben. Karinthy Márton úgy rendelkezett, hogy lánya, Vera és két közeli munkatársa viszi tovább a Karinthy Színházat, amely ezután is folytatni kívánja a Karinthy Márton által megalapozott szellemiségű, szórakoztató színházat.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Benkő Dániel 72 éves volt

A lantművész az elmúlt években gyengélkedett, azonban a halála előtti utolsó estén kifejezetten jó kedélyű volt. Ám aznap éjszaka mellkasi nyomásra panaszkodott, szívinfarktust kapott, az orvosok pedig már nem tudtak rajta segíteni. Kedvese, Bazsarózsa egy nyilvános búcsúztatót szervezett a művésznek, akitől a rajongók február 14-én búcsúzhatnak majd el.

Fotó: Alain Jocard / AFP

Karl Lagerfeld 85 éves volt

A legendás német divattervező februárban távozott el az élők sorából. A Chanel divatház kreatív igazgatója a betegsége ellenére sem hagyta abba a munkát, ám akkor már lehetett sejteni, hogy valami baj van, mikor januárban nem vett részt a Chanel divatbemutatóján. Lagerfeld a párizsi Amerikai Kórházban hunyta le örökre a szemét, sajtóhírek szerint halálának oka hasnyálmirigyrák volt.

Fotó: MTI

Karel Gott 80 éves volt

A Kelet Sinatrájaként emlegetett Karel Gott október első napján, akut leukémia következtében hunyt el. Csehország állami tiszteletadással búcsúzott az énekestől, több ezren kísérték utolsó útjára.

Fotó: Kollányi Péter / MTI

Marie Fredriksson 61 éves volt

A svéd énekesnő, a Roxette nevű duó egyik tagja a rákkal folytatott 17 évnyi küzdelem után hunyt el decemberben. Fredrikssontól Orbán Viktor miniszterelnök is elbúcsúzott Facebook-oldalán.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Verstappen még sosem tett olyat, mint a Miami Nagydíj időmérőjén

origo.hu

Németország újabb drámai világháborús lépése

borsonline.hu

Most már publikus: közös fotóval derült ki, mi van a Házasság első látásra két szereplője között

magyarnemzet.hu

Szoboszlai barátja tett róla, hogy Liverpoolban már ne reménykedjenek

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

hirtv.hu

Nógrádi György is úgy látja, hogy egy világháború küszöbén állunk

origo.hu

Megrázó felvétel az ukrán-orosz háborús pokolról - videó

astronet.hu

Májusi pénzhoroszkóp 2024.: bőséget hoz a Jupiter és a Vénusz

ripost.hu

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

ripost.hu

„Pénzt kérek a pasimtól, amikor nálam van: a víz nincs ingyen”

ripost.hu

„Nem csinálsz semmit, a szüleid nyakán élősködsz 33 évesen” – keményen beleszálltak az influenszerbe

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Hitéről vallott Peller Mariann: „Soha senkire nem szeretnék ráerőszakolni semmit”

LELKIZŐ

Eldőlt: Kulka Jánost választották a Nemzet Színészének

LELKIZŐ

„Régebben énekelt egy lány...” Elöntötte a nosztalgia Tóth Verát

LELKIZŐ

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?