2 éve

Rémisztő emlék: Daganatot találtak a magyar színésznő testében

Domján Kata először mesélt arról, mit érzett, amikor 6 évvel ezelőtt meghallotta a sokkoló diagnózist.

Vastapssal ünnepelték Los Angelesben Domján Katát, aki A Pillanat című filmben nyújtott felkavaró és kiemelkedő alakításáért péntek 13-án átvehette a legjobb színésznőnek járó díjat. A film pedig a legjobb idegennyelvű film kategóriájában zsebelte be az első díjat.

Fotó: Profimedia

Kata egy súlyos beteg lányt alakít a filmben, aki az agydaganat egyik legagresszívebb formájában, a glioblastoma multiforméban szenved. A fiatal színésznő a Ripost-nak elárulta, hat évvel ezelőtt az ő testében is daganatot találtak.

Domján Kata soha nem gondolta volna, hogy korábbi súlyos betegsége ad majd neki erőt és ihletet ahhoz, hogy nemzetközi sikert érjen el. A Pillanat című film főszereplője 23 éves volt, amikor egy furcsa elváltozást vett észre a hátán. Először azt hitte, csak egy pattanásról van szó, de az orvosnál kiderült, hogy sokkal nagyobb a baj.

„Elvakartam a sebet, ami vérezni kezdett és bármit csináltam, nem csillapodott. Ezért elmentem egy orvoshoz, aki közölte, hogy egy jóindulatú daganat van a hátamban. Zokogni kezdtem, hiszen teljesen egyedül voltam. Nagyon magányosnak és elveszettnek éreztem magam. Szerencsére az operáció jól sikerült, eltávolították a daganatot, de a heg még mindig ott van a hátamon. Hiába estem már át egy plasztikai műtéten, a sebhely nem tűnt el” – kezdte a Ripost-nak Domján, majd egy másik fájó emléket is megosztott lapunkkal.

„A filmben egy huszonegy éves lányt alakítok, aki miután megtudja, hogy beteg, az édesapját is elveszti. Én is épp ennyi idős voltam, amikor elvesztettem az apukámat. Ezt a veszteséget soha nem fogom tudni feldolgozni, de a forgatásra úgy tekintettem, mint egy terápiára.”

Fotó: Profimedia

Kata először a nagybátyját hívta fel, miután megkapta a díjat az International Golden Film Awardson, hiszen nagyon közel állnak egymáshoz. A gálán remegett az izgalomtól, de nyakában ott lógott kedvenc kabalája: egy szív alakú medál, amit még a casting előtt vett és amit végig viselt a forgatáson. Bár nem tartja magát babonásnak, szerinte ez is kellett az elsöprő sikerhez. Na meg az, hogy épp péntek 13-án tartották a gálát, hiszen a 13-as a szerencseszáma.

És hogy mi a helyzet a férfiakkal? Kata erre is őszintén válaszolt.

„Jelenleg nincs párom, de nagyon várom, hogy rám találjon az igaz szerelem” – mondta reménykedve.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!