3 éve

Magyar sztárszülők adnak erőt a meddő pároknak

A meddõség az utóbbi években sajnos világszerte népbetegséggé vált. Manapság egyre több nõ panaszkodik arról, hogy nehezebben tudnak teherbe esni, mint az elmúlt évtizedekben. Ennek több oka is van... Összeállításunkban olyan sztárszülõk történeteit gyûjtöttük össze, akiknek a nehézségek ellenére megadatott az emberi lét legnagyobb csodája, a szülõvé válás.

A környezeti hatások változásai sokaknál olyan betegségeket idéznek elő, mint a policisztás petefészek szindróma vagy a pajzsmirigy betegségek.

Ezek olyan változásokat visznek véghez a szervezetben, melyek következtében a pároknak nehezen vagy egyáltalán nem lehet gyermekük. Az elmúlt években ráadásul kitolódott a szülési életkor, ami szintén rontja az esélyeket, hiszen biológiai szempontból a nőknél a 22-26 közötti életévek tekinthetők a gyermekvállalás legideálisabb időszakának.

Ezen korcsoporton felül már egyre csökken a gyermekáldás esélye. Talán ez lehet az oka annak, hogy az utóbbi időben sok híres magyar sztárnak nehezen jött össze a baba.

Ám hittel, vagy akár az orvostudomány segítségével végül boldog befejezést kapott a történetük.

Tóth Gabi

Vasárnap egy megható bejegyzésben jelentette be az örömhírt Tóth Gabi, miszerint Krausz Gáborral az első gyermeküket várják. A pár boldogsága mérhetetlen, hiszen Gabi éveken át úgy tudta, hogy természetes úton nem lehet gyermeke.

Az énekesnő még csak 15 éves volt, amikor szörnyű diagnózist közöltek vele az orvosok: több cisztát is találtak a méhén, ami miatt 19 éves korában a bal oldali petefészkét teljesen, míg a jobb oldalinak egy részét kellett eltávolítani. Gabi azonban hitt abban, hogy egyszer anyává válik és lám, most megtörtént vele a csoda!

Szabó Zsófi

A színésznő sokáig nem volt biztos abban, hogy valóra válik az álma és kisbabája születik, hiszen inzulinrezisztenciája és cisztái miatt erre vajmi kevés esélye volt.

Egy rutinvizsgálat során azonban minden megváltozott: Zsófi nőgyógyásza észrevette, hogy egy magzat növekszik a sztár hasában. Azóta másfél év telt el, kisfia, Mendel pedig egészséges, gyönyörű kisfiúvá cseperedett. 

Ördög Nóra

A műsorvezető talán az első olyan hazai híresség, aki részletesen elmesélte a teherbeeséséhez vezető rögös utat. Küzdelméről könyvet is írt, amivel nők tízezreinek adott erőt. Nóra úgy érzi, neki és Nánási Pálnak az segített a legtöbbet, amikor egy év hiábavaló próbálkozás után beismerték maguknak, hogy meddő párnak számítanak. Végül összesen három és fél évet kellett várniuk, míg megfogant első lombikprogram segítségével megfogant első gyermekük, Mici.

És mint a legtöbb esetben, Nóráéknál is megtörtént a csoda: amint megszületett a kislányuk, nem izgultak többé, és néhány hónappal Mici születése után Nóra természetes úton teherbe esett, nem sokkal később pedig megszületett a fia, Vencel.

Sági Szilárd és felesége

Éveken keresztül hiába próbálkozott a gyermekáldással Sági Szilárd és felesége, Szilvi. Túl több sikertelen inszemináción és számos vizsgálaton, kiderült, hogy Szilárd és a felesége is tökéletes egészségnek örvend.

Valamiért mégsem jött össze a baba, ám öt év próbálkozás után egy sikeres lombikprogramnak köszönhetően megszületett Szilárd és Szabolcs, akik ma már négy és fél éves, egészséges kisfiúkká cseperedtek.

Kaszás Géza

A színésznek és húsz évvel fiatalabb kedvesének, Zsuzskának, hosszú évek után, 2009-ben született meg a fiuk. A pár ugyancsak a lombikprogramnak köszönheti Nimródot. Zsuzskának ugyanis volt egy jelentéktelennek tűnő egészségügyi problémája, amin semmiféle kezelés nem segített.

Ekkor döntöttek úgy, hogy orvos segítségét kérik, Nimród születése után egy évvel pedig boldogan használták volna fel a megtermékenyített petesejteket, ám erre nem volt szükség: lányuk, Lilla, természetes úton fogant, 2010-ben született meg.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!