5 éve

Adóssága betegítette meg Usztics Mátyást?

Usztics Mátyás titokzatos ember volt, így a betegségérõl és lelki csatáiról csak kevesen tudtak, ahogyan arról is: milyen áldozatot hozott, hogy munkát adjon színészkollégáinak.

Usztics Mátyás 2003-ban alapította meg a Nemzeti Kamara Színházat Gyálon, melyet haláláig igazgatott. Az utóbbi években azonban komoly anyagi gondokkal küzdött a teátrum. Csak a családtagok és a közeli barátok tudták, hogy a színész-igazgató mindent, sőt talán még annál is többet tett annak érdekében, hogy megmentse a színházat, és kenyeret adjon a társulat tagjainak. Korábbi lakóhelyén, kedvenc hentesüzletében is gyakran panaszkodott kilátástalan helyzetéről. Úgy tudni, csakis a háza eladásával tudott könnyíteni az anyagi nehézségeken.

"Mátyás jó ember volt, aki szívén viselte azok sorsát, akiknek boldogulása múlott rajta. Erő felett küzdött a színházáért, ami az utóbbi években nem úgy ment, ahogyan azt szerette volna."

Senkit nem akart elbocsátani, és ez nagyon nyomasztotta őt. Hatalmas jelzáloggal terhelte meg a házát, hogy fizetni tudjon a színészeinek.

"Évtizedek óta nálunk vásárolta a húst, és szeretett hosszasan beszélgetni az üzletben. Amikor elmesélte, hogy komoly bajban van, még egy adománygyűjtő dobozt is kihelyeztünk, hogy segítsük őt”

- mondta el a %RIPOST% napilap pénteki számában a színész kedvenc húsboltjának vezetője, aki beszámolt utolsó találkozásukról is.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!