Újabb botrány: Magyar Péter öccse közel 2 milliót tett zsebre a Diákhitel-megbízásokból

INSIDER
Létrehozva: 2024.10.08. 17:30

Megtörte a csendet a Titanic-túlélője: döbbenetes részleteket árult el a tragédiáról

A férfi szerint több embert is meg lehetett volna menteni.

Alig van olyan ember, aki ne hallott volna a Titanic tragédiájáról. A luxus óceánjáró az első útján elsüllyedt, miután nekiütközött egy jéghegynek 1912. április 14-én.

A baleset egyik túlélője döbbenetes részleteket árult el a tragédia körülményeiről. Frank Winnold Prentice 23 éves volt, amikor 1912. április 4-én, mindössze 10 nappal azelőtt, hogy a hajó jéghegynek ütközött volna, raktárossegédnek jelentkezett, ahová később fel is vették.

A férfi elmesélte, hogy amikor a hajó a jéghegynek ütközött, felment a fedélzetre, ahol nagy jégdarabokat látott, majd segített az embereknek beszállni a mentőcsónakokba, amikor világossá vált, hogy a Titanic elsüllyed. Amikor már csak két mentőcsónak maradt az óceánjárón, Prentice a legénység két másik tagjával, Cyril Ricksszel és Michael Kierannal vitatta meg, hogy mit tegyenek.

A három férfi úgy döntött, hogy a vízbe ugranak, mielőtt a Titanic elsüllyedne, Prentice pedig éppen elkerülte, hogy a hajó propellerei feldarabolják őt. Zsebórája - amelyet a katasztrófa után is magánál tartott - 2 óra 20 perckor állt meg – éppen akkor, amikor az óceánjáró végleg elsüllyedt.

Prentice a fagyos vízben csak az egyik társát, Ricks-et találta meg, aki megsérült a vízbe érkezéskor. A férfi ezután pedig végig vele maradt, amíg társa bele nem halt a sérüléseibe.

A 23 éves férfit a 4-es mentőcsónak mentette ki, amely a Titanic közelében maradt, hogy felvegye a túlélőket, és kapott egy köpenyt Virginia Estelle Clarktól, egy utastól, akinek korábban segített felvenni a mentőmellényt, és meggyőzte, hogy szálljon be a csónakba a katasztrófa előtt, ami szerinte „valószínűleg megmentette az életét”.

Prentice szerint ha minden mentőcsónakot időben és megfelelően megtöltöttek volna, akár 1178 embert is megmenthettek volna. Ezzel szemben csak 705-en élték túl az éjszakát - írja a Ladbible.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek