KÜLFÖLD

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.10.20. 09:00

"Köszönöm, hogy adtál egy esélyt az életre!" Személyesen találkozott a tini a nővel, aki megmentette az életét

A ráktúlélő tini a kezelés végén találkozhatott személyesen a donorjával.

A leukémia egy ritka, nagyon agresszív fajtájában szenvedett a 15 éves George Shaw Nottinghamből, amely ellenállt a szokásos kemoterápiának. A tini egyetlen esélye az őssejt-transzplantáció maradt: sajnálatos módon még az ikertestvére sem felelt meg donornak, ám végül mégis sikerült megfelelőt találniuk, egy jótékonysági szervezet segítségével. A 38 éves Kimmy Strelley 2021 decemberében adományozott őssejtet, így az életmentő beavatkozásra már másnap sor kerülhetett a Sheffield Gyermekkórházban.

sztetoszkóp, kórház, betegség, rák, beteg, páciens
Személyesen mondhatott köszönetet megmentőjének a ráktúlélő tini / Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A donoroknak és a recipienseknek névtelennek kell maradniuk, amíg tart a kezelés, ám írhatnak egymásnak, ahogy azt Kimmy és George meg is tette, majd, amikor a kezelés véget ért, személyesen is találkoztak.  

Az élet most sokkal jobb, és nagyszerű érzés volt ma találkozni Kimmyvel. Adott nekem még egy esélyt az életre, ami egyben azt is jelenti, hogy a maihoz hasonló pillanatok megtörténhetnek

- mondta el a 15 éves fiú.

Kimmy ehhez annyit fűzött hozzá, hogy az adományozás hatalmas lehetőséget, de egyben felelősséget is jelentett a számára.

Mindig azt mondogatom, hogy csak egy darabka vagyok George felépülésének kirakósában. Három évvel később most itt vagyok, és nagyon büszke vagyok George-ra

- tette hozzá a nő.

George, aki a szüleivel, Christine-nel és Stevennel, valamint az ikertestvérével, Stephennel és öt kutyájukkal él, már visszatérhetett a futballozáshoz, valamint 1600 font adományt (nagyjából 768 millió forint) gyűjtött össze annak a kórháznak a számára, ahol a kezelését végezték - írja a The Sun.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek