Rezzenéstelenül áll az élen a FIDESZ

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.24. 18:00

"Felesleges a beutaló" - nem fogadta a rendelő, az életéért küzd az apuka

A férfi tüneteit eleinte nem vették komolyan. Sajnos a betegségére nincs gyógymód.

Egy skót férfi, Scott Stewart azért küzd, hogy nagyobb figyelmet és támogatást kapjon a motoros neuronbetegség (MND) kutatása, valamint a korai tünetek felismerésére. A 40 éves clackmannanshire-i üzletember szokatlan lábrángást észlelt magán, ezért fordult orvoshoz. Felhívta a rendelőt, ott azonban azt mondták neki, hogy "csak az orvosok idejét vesztegetné", ha kivizsgálásra küldenék. 

Szörnyű volt. 2022. augusztus 22-én hívtam a rendelőt, de még mielőtt egy orvossal beszélhettem volna, közölték, hogy feleslegesen kérném a beutalót – pedig éreztem, hogy valami nincs rendben

- nyilatkozta a férfi kálváriája kezdetéről. Ezután orvosról orvosra járt, és csak hat hónappal később tudta diagnosztizálni egy neurológus: kiderült, hogy MND-ben szenved, amely betegség az agy és a gerincvelő idegeit érinti. Azt nem tudni, mitől alakul ki, és jelenleg gyógymód sincs rá, de rövid idő alatt leépíti az izmokat.Bár a diagnózis lesújtó volt, némi megkönnyebbülést is hozott számára, hogy tudja, mi a baj vele. 

Őrületbe kergetett a bizonytalanság. Borzalmas volt feldolgozni, de legalább akkor már el lehetett kezdeni foglalkozni vele

 – mondta Scott. A történtek nem törték össze, azóta világ körüli útra indult, hogy találkozzon a kedvenc golfozóival, valamint megházasodott és gyermeke is született. Bár az állapota folyamatosan romlik, és már kerekesszékhez van kötve, továbbra is próbál aktív maradni és a lehető legtöbb dolgoz véghezvinni az életben - írja a Mirror.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek