KÜLFÖLD

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.10.28. 05:30

Rejtélyes módon vakult meg egy nő, elképesztő, hogy mit találtak a szemében

Kontaktlencsét viselők számára erősen ajánlott tartalom.

Szörnyű megpróbáltatásokon van túl a mindössze 23 éves Brooklyn McCasland. A fiatal barista augusztusban egy nyaralás során szenvedett furcsa balesetet. Miután úszott egyet a tengerben, Brooklyn jobb szemében furcsa fájdalmat érzett és homályossá vált a látása. Az orvosok azonban annyit mondtak neki, hogy valószínűleg homok mehetett csak a kontaktlencséje alá, azonban néhány napon belül kikönnyezi. A fájdalom azonban hetekig tartott, szinte már nem is látott a jobb szemére, amikor újra felkeresett egy szakorvost. Félelmetes diagnózist kapott kézhez a nő, kiderült, hogy paraziták jutottak a jobb szemének szaruhártyájába, ez okozza a furcsa tüneteit.

Paraziták kerültek a tengerből a fiatal nő szemébe /Fotó: Pexels/Illusztráció

A Metro számolt be róla, hogy az acanthamoeba nevű parazita jutott a vízből a könnycsatornákon keresztül Brooklyn kontaktlencséje alá. Ezek az apró paraziták 5000-szer kisebbek, mint az emberi hajszál szélessége. Brooklyn most egy drága beavatkozásra vár, amely után kicsi az esélye, hogy meg tudják menteni a látását, amelyet mostanra már majdnem teljesen elveszített a jobb szemében. Ráadásul a munkáját is fel kellett adnia, ugyanis a kávézóban lévő fények rendkívül zavarják a szemét. A diagnózis után Brooklyn szomorúan nyilatkozott a lapnak a megpróbáltatásairól:

Ha elkerülhettem volna ezt a mérhetetlen fájdalmat, akkor soha nem mentem volna úszni. Megdöbbentő volt a diagnózisom, azonban meg is könnyebbültem, hogy végre választ kaptam rá, hogy mi okozza ezt. Olyan sokáig félrediagnosztizáltak, hogy egyre rosszabb lett a helyzet és egyre jobban fájt. Ha időben megtalálták volna a parazitákat, akkor megmenthették volna a szememet

 - árulta el a lány.

Kiderült, hogy ha időben felfedezik a parazitákat, akkor egy szemcsepp segítségével elpusztíthatták volna a kórokozókat a szemében. Most azonban az orvosoknak sebészeti beavatkozást kell végezniük, amely magába foglalja a szem külső részének eltávolítását, hogy hozzáférjenek a parazitákhoz és helyreállítsák a területet. 

A példámmal figyelmeztetni szeretném a kontaktlencsét használókat, hogy vigyázzanak, ha lencsében fürdenek. Felzaklatott, hogy rólam is kiderült, hogy ez okozta a bajt

 - zárta sorait Brooklyn a lapnak.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek