KÜLFÖLD

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.10.17.

Most érkezett: körbezárták a lángok, elektromos roller miatt halt meg otthonában a férfi

Az e-roller felgyújtott a lakást, csapdába ejtve a lakóját.

Borzalmas tragédia történt New Yorkban tegnap éjszaka. Egy meghibásodott e-roller akkumulátora lángra kapott, majd a tűz továbbterjedt a lakásban, amelyben a roller tulajdonosa éppen aludt. A második emeleti lakás hajnali fél három körül gyulladt ki, az egyik ott élő férfinek esélye sem volt a menekülésre, csapdába esett a tűzben. Az ingatlanban tartózkodó további két ember megpróbálta eloltani a tüzet, de nem jártak sikerrel.

Pokoli tűz
Egy elektromos roller okozott tragédiát /Fotó: Pexels/Illusztráció

A Metro magazin számolt be róla, hogy a New York-i tűzoltóság emberi egy 69 éves férfi életét nem tudták megmenteni, életét veszítette egy kiégő lakásban a Beach negyedben. Két rokona, egy 35 éves férfi, és egy 32 éves nő megpróbálta eloltani az égő eszközt, sikertelenül. 

Megpróbálták eloltani a tüzet, és könnyebb sérülésekkel megúszták az esetet. Két gyerek is velük volt az eset során, őket magukkal együtt kimenekítették a lakásból. 

- árulta el a tűzoltóság szóvivője a lapnak.

Mint kiderült, az okozta a tragédiát, hogy az áldozat egy Garmata elektromos rollert vásárolt, amely egy olyan cég gépe volt, amely utángyártott hamisítványokat készít. A nem szabályos alkatrészekből készített e-rollerek már korábban is okoztak halálesetet, azonban pozitív változás, hogy míg a tavalyi évben 14 áldozatot követeltek a kigyulladó akkumulátorok, addig ez idén még "csak" a negyedik eset volt.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek