Politikai merénylet? Agyonlőttek egy jobboldali polgármestert Ausztriában

KÜLFÖLD
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.28. 15:17

Iszlamisták lefejeztek egy svájci turistát Algériában

Az áldozatot a gyermekei szeme láttára gyilkoltak meg.

Iszlám terroristák lefejeztek egy svájci turistát Algériában - jelentette a Swiss Info angol nyelvű svájci hírportál. A lap beszámolója szerint a női áldozatot a nyílt utcán, a gyerekei szeme láttára végezték ki .

Iszlamisták lefejeztek egy svájci turistát Algériában

A brutális gyilkosság október 11-én, az Algéria déli részén található Djanet városban történt. Az áldozatra egy öt svájci állampolgárból álló turistacsoport tagja volt, köztük a három gyermekével. A nőre egy belvárosi kávézóban támadtak rá az iszlamisták, majd "Allah Akbar" és "Éljen soká Palesztina" kiáltások mellett kirángatták az utcára és lefejezték.

A merénylők elmenekült a támadás helyszínéről, ezért az algériai hatóságok nagyszabású hajtóvadászatot indítottak a felkutatásukra, helikopterekkel és körözési plakátokkal is riasztották a helyi lakosokat. Az első számú gyanúsítottat több napos keresés után sikerült elfogni, a személyazonosságát és a pontos körülményeket azonban nem hozták nyilvánosságra. Helyi sajtóbeszámolók szerint később egy második férfit is letartóztattak a hatóságok. 

A nő meggyilkolása után a terroristák állítólag megpróbáltak megtámadni egy másik turistacsoportot, de kísérletüket meghiúsították. A turistákat később arra utasították, hogy térjenek vissza a szállodai szobájukba. Egy helyi forrás szerint a merénylők néhány hónappal a támadás előtt érkeztek a városba, valószínűleg eredetileg Algéria északi részéről származnak.

Az RTS svájci közszolgálati médium arról számolt be, hogy a helyi hatóságok a gyilkosságot megpróbálták eltitkolni, sőt a környékbeli lakosokat felszólították, hogy ne osszanak meg erről információkat a közösségi oldalakon.

A merénylet kapcsán érdemes elmondani, hogy az algíri kormány sokat tett azért az elmúlt években, hogy vonzóvá tegye az országot a nyugati turisták számára. Többek közt egyszerűsített vízumkiadási eljárás vezettek számukra.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek