Kínos videó: Magyar Péter a nemi szervét fogdosva járatta le magát Strasbourgban

POLITIK
Létrehozva: 2024.10.10. 21:20

Csoda: megmenekültek a három napig a Himaláján ragadt hegymászók

Az világ egyik legmagasabb pontján felszerelés nélkül. Túlélték a tortúrát a hegymászók.

A két tapasztalt hegymászó, Fay Manners és Michelle Dvorak a Himalája egyik 7138 méteres hegyét mászták meg, a Chaukhambát. Amikor 6000 méteres magasságban lehettek, akkor egy a hegyről lezúduló szikla átszakította a menetfelszerelésükhöz tartozó kötelet és a létfontosságú felszereléseik a mélybe zuhantak. Az ételeik, a sütőjük, a sátruk, a csontcsípőik és a jégcsákányaik nélkül maradtak a hegymászók az indiai hegy, zord fogságában. 

A hegymászóknak még kicsivel több mint 1000 méter kellett volna a csúcsig (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels/Koustabh Biswas

Nem adták fel a hegymászók

A helyzetüket nehezítette, hogy a ruhájuk zsebeiben és erszényeikben alig maradt valami, amivel át lehetne vészelni a hegy hidegét. Fay Manners így nyilatkozott a vérfagyasztó pillanatról:

Csak arra emlékszem, hogy láttam, ahogy a zsák lezuhan a hegyről, és nagyon megdöbbentem.

Ravindra Singh Negi, az információs tiszt értesítette az indiai légierőt és egyéb hegymászó keresőcsapatokat. A két nő abban a pillanatban kénytelen volt belegondolni abba, hogy mi van, hogyha nem jön a segítség. Utolsó mentsváruk a náluk lévő két darab energiaszelet volt, amiket 3 napra nagyon óvatosan be kellett osztani és az alvózsákuk. Emellett az érkező hóvihar is embert próbáló körülménynek minősült. Manners az utolsó nap közel állt a hipotermiához, így cselekedniük kellett. A hatalmas köd közepette kezdtek el leereszkedni a hegyről, annak ellenére, hogy tisztában voltak az esetleges botlással járó kockázattal. Végül a francia mentőalakulat összefutott a túlélőkkel a hegy egy alacsonyabban fekvő pontján. Ekkor érthető módon a hölgyekből kitörtek az érzelmek. A hegymászók három napig rostokoltak a hegyen. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek