KÜLFÖLD

Szerző L.A.

Létrehozva: 2024.10.24. 07:30
Módosítva: 2024.10.24. 08:27

„Rendszeresen hunyorgott” - Golflabda méretű daganat nőtt az 5 éves fiú szeménél

Az anya nem is tudott róla, hogy fia az egyik szemére vak.

Az ötéves Riley Thompsonnál februárban látóideg-gliomát diagnosztizáltak – édesanyja most elmondta, hogy bár nővér volt, fogalma sem volt arról, hogy a fiú vak a jobb szemére.

kórház, orvosok, folyosó
Fotó: Pexels

A fiatal fiú tragikus módon elvesztette az egyik szemét, miután egy óvodáskori szemvizsgálat során golflabda méretű agydaganatot fedeztek fel nála. Az ötéves Riley Thompsont februárban azonnal a Glasgow-i Királyi Gyermekkórházba küldték, miután a szemvizsgálat kimutatta a legrosszabbat.

Édesanyja, Nicole azt mondta, hogy addig nem is sejtette, hogy a fiú nem lát az egyik szemére. A kórházban kiderült, hogy a daganat nyomta a szemét, ezért nem látott a gyerek. Műtéten esett át: az orvosok nemcsak a daganatot távolították el, hanem a szemét is kénytelenek voltak eltávolítani az életmentő beavatkozás során. 

Riley így megszabadult a ráktól, szülei segítségével pedig most sétákat szervez, hogy adományokat gyűjtsön a betegség kutatására.

Észrevettem, hogy rendszeresen hunyorog, így Riley szemét megvizsgálta egy szemész az óvodában, majd egy sor orvos a kórházban. Minden nap látom őt, így nem vettem észre semmilyen valódi változást, és soha nem panaszkodott a látására

- mesélte Nicole a birminghammail.co.uk-nak.

A szívem megállt, amikor megtudtam, hogy egy golflabda méretű csomó van közvetlenül Riley szemgolyója mögött. Szerencsére felépült és már iskolába jár.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek