KÜLFÖLD

Szerző L.A.

Létrehozva: 2024.10.22. 18:30

4 meglepő dolog, amit megtiltottak a királyi család tagjainak

Ezeket kerülniük kell!

A királyi családnak olyan dolgok is tilosak lehetnek, amelyek másoknak természetesek – állítja egy adatvédelmi szakértő.

The King, Charles III, and Members of the Royal Family Attend Trooping the Colour
Fotó: Northfoto

Bár egyesek számára a legnagyobb kiváltság lehet a család tagjának lenni, ennek ára is van. A közösségi média ma már óriási szerepet játszik mindennapi életünkben, és ez alól a királyi család sem kivétel, hiszen nekik is van fiókjuk különböző platformokon, hogy szélesebb közönséget érjenek el. Ezek használata során pedig szigorú szabályokat kell követniük.

1. Szelfik és személyes közösségi média fiókok

Bár technikailag a szelfi készítése nem jelenti a királyi protokoll megsértését, de ez egy olyan dolog, amit nem szoktak csinálni, még II. Erzsébet királynő is rosszallotta.

Vilmos herceg és Katalin hercegné már többször megszegte ezt a szabályt.

A királyi család dolgozó tagjai nem rendelkezhetnek saját személyes közösségi média-fiókkal sem.

Az adatvédelmi szakértő azt mondta:

Bár ez ártalmatlannak tűnhet, elmoshatják a határokat, potenciálisan aláásva a monarchia méltóságát és misztikumát. Emellett a személyes közösségi média-fiókok biztonsági kockázatot jelenthetnek, és a protokoll véletlenszerű megsértéséhez vezethetnek.

2. Márkapromóciók és ajánlások

A királyi család tagjai nem hirdethetik magukat, és nem társulhatnak márkapartnerségekhez, ahogy azt a hírességek teszik. A család nem reklámozhat vagy támogathat semmilyen terméket, szolgáltatást vagy vállalatot.

Ennek a korlátozásnak a célja a monarchia pártatlanságának és integritásának megőrzése.

3. Politikai kifejezésmód

A királyi családtól azt várják, hogy politikailag mindig semlegesek maradjanak, mivel ez veszélyeztetheti a monarchia pártatlanságát, és aggályokat vethet fel azzal kapcsolatban, hogy indokolatlan befolyást gyakorolhatnak az Egyesült Királyság demokratikus folyamataira.

Ezért a királyi családoknak tartózkodniuk kell attól, hogy politikai párbeszédet folytassanak a közösségi médiában.

4. Fényképezés bizonyos helyszíneken

A család tagjai továbbá nem készíthetnek fényképeket bizonyos érzékeny vagy privát helyeken, beleértve a királyi rezidenciákat is. Ez a korlátozás a királyi család magánéletének és biztonságának védelme, valamint az érzékeny területekhez való jogosulatlan hozzáférés megakadályozása érdekében van érvényben.

Míg mi közemberek szabadon dokumentálhatjuk környezetünket, a királyi családnak szigorú protokollokat kell betartania a titoktartás megőrzése érdekében - írja az express.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek