KÜLFÖLD

Szerző L.A.

Létrehozva: 2024.10.22. 16:30

Ez a 10 leggyakoribb jelszó: ha te is ezt adtad meg, bárki feltörheti a fiókodat

Lehet, hogy neked is jelszót kell változtatnod!

Ha olyan jelszót szeretnél, amit nehéz feltörni, akkor használj kis- és nagybetűket, valamint a számokat és szimbólumokat! Fontos azonban, hogy meg is tudd jegyezni, mert ha felírod, akkor valaki megtalálhatja - vagy el is hagyhatod a papírt. A LadBible szerint Joe Cockroft etikus hacker figyelmeztetést intézett az emberekhez, akik nagyon gyenge jelszavakat tudnak használni.

csaló, hacker, adathalász, átverés, egyetem, hallgató, diák, üzenet, e-mail,
Illusztráció / Fotó: Pixabay

Szerinte bármilyen „beazonosítható információ” használatával a hackerek sokkal könnyebben meghatározhatják a jelszavadat.

Bár ezeket az információkat könnyű megjegyezni, könnyű idő lehet kitalálni, miután például rövid idő alatt felfedezték a közösségi média profilodat a profilfeltörők.

Ezek a leggyakoribb jelszavak:

12345

Ez égbekiáltóan rossz jelszó, de ez is a 10 legnépszerűbb között van, talán ez a legnyilvánvalóbb mind közül.

123456

A hackerek egy másodperc alatt feltörik ezt is, hiszen nem nehéz kitalálni.

12345678

Egy újabb "kreatív" variáció a numerikus jelszavakra, amelyet gyerekjáték feltörni.

123456789

Ezt egy hacker akár úgy is kitalálhatja, hogy az ujját végigcsúsztatja a billentyűzeten... Ennek a biztonsága is borzalmas.

abc123

Pozitívum, hogy ez az egyetlen olyan jelszó a top 10-es listán, amely valóban kombinálja a betűket és a számokat. Már csak egy nagybetűre és egy szimbólumra van szükséged, és elég erőssé válna. Persze még így is a könnyebben kitalálhatók között lenne.

jelszó

Nem nehéz kitalálni, hogy ez az egyik legnépszerűbb jelszó.

qwerty

Ez majdnem olyan rossz, mintha az '123456' lenne a jelszavad, ez csak a betűk számok helyett történő használatának megfelelője.

liverpool

Az etikus hacker azt is tanácsolta az embereknek, hogy ne használják jelszóként például a kedvenc focicsapatuk nevét. A Liverpool volt a legnépszerűbb futballcsapat neve, amelyet jelszóként használtak az Egyesült Királyságban.

arsenal

A hackerekkel az a baj, hogy mindig megpróbálják a focicsapatokat, így ezeket ne válaszd!

chelsea

A fenti tanácsok a Chelsea szurkolókra is érvényesek, vagy nagyjából bármelyik futballklub szurkolóira, akik úgy döntenek, hogy ezt választják jelszavuknak.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek