Létrehozva: 2024.09.12.

„A szobatársam azt követeli, költözzek el, hogy családot alapíthasson – ez annyira önző”

Vajon kinek van igaza?

A családalapítás nehéz és fontos döntés, sok lemondással jár. Ám egy nőt nemrégiben „önzőnek” bélyegeztek azért, mert így döntött. Ha esetleg te és a párod azon gondolkodsz, hogy kisbabát vállaltok, az egyik első dolog, amit érdemes átgondolni, az a lakhatási helyzet. Elég nagy-e az otthonotok ahhoz, hogy gyereket neveljetek benne, vagy érdemes lenne valami olyasmire korszerűsítenetek, ahol mindannyian elfértek. Sok ember számára, aki lakótársakkal osztozik az otthonán, ez azt jelentheti, hogy máshol kell lakást keresnie a partnerével, és a lakótársait hátra kell hagynia. Egy nőt azonban komoly kritika ért amiatt, amikor ezt a helyzetet némiképp máshogy kezelte. Ahelyett, hogy kijelentette volna, hogy ő elköltözik, inkább azt követelte a szobatársától, hogy pakoljon össze, és hagyja el a házukat – annak ellenére, hogy az ő neve szerepel a bérleti szerződésben, és ugyanúgy fizet lakbért is.

terhesség, anya, apa, várandós, terhes, babaváró
Az anyuka azt szeretné lakótársától, hogy menjen el a lakásából Fotó: Unsplash.com (Képünk illusztráció)

A Redditen közzétett bejegyzésben a másik nő elmagyarázta, hogy szobatársa nemrég tudta meg, hogy terhes, és azt mondta neki, hogy szeretne beszélni a helyzetükről. A hölgy azt feltételezte: a leendő anyuka bejelenti, hogy elköltözik. Ehhez képest váratlanul érte, amikor ehelyett azt mondta, hogy neki kell összepakolnia és elmenni az ingatlanból.

Nagyon kevés a fizetésem, és nem engedhetem meg magamnak, hogy máshol lakjak, ráadásul mintha azt akarná, hogy most azonnal költözzek ki, hogy felkészülhessen a baba érkezésére. Még ha most ki is akarnék költözni, a lakásárak a környékemen vagy túl drágák, vagy jóval az életszínvonal alatt vannak, így nem akarok elköltözni

- fejtette ki a posztjában a távozásra kényszerített nő.

A hozzászólók határozottan a kitett hölgy oldalán állnak, sokan azt mondják, hogy ezt a helyzetet a leendő anyukának kellene megoldania. Többen azt állították, hogy a szülők „önzőek” azzal, hogy megpróbálják kirúgni a másik nőt a házból – írja a Mirror.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek