Létrehozva: 2024.09.30. 21:15

Migránsokkal a csomagtartójában akarta leszorítani a rendőrautót a magyar Opel

Elképesztő hajsza végére tett pontot egy út menti betonfal.

Migránsokkal megpakolva haladt az osztrák-német határnál egy régebbi típusú, magyar rendszámú Opel Astra, a kocsiban első ránézésre csak a sofőr ült. A jármű kilépett az osztrák oldalról és már a német határfalunál, Marzollnál járt, amikor a határrendészek felfigyeltek a magányos autósra. 

Migráns, Marzoll, magyar Opel
A csomagtartóban három migráns ült / Fotó: Határrendészet

Jelzésükre nem állt meg, amikor pedig a nyomába eredtek és utol érték, a koros Opel vezetője le akarta szorítani az útról a rendőrautót. Akciófilmbe illő jelenetek következtek: a két autó szélsebesen száguldott az apró német falu szűk utcáin. Az üldözéshez a pindingi határőrök több járművel csatlakoztak és a B21-es út felé szorították a rohamtempóban gyorsuló Opelt. Vezetőjének egy kereszteződésben gyors döntést kellett hoznia, merre is forduljon, ő pedig rosszul választott: egy zsákutcába hajtott, aminek végén a helyi szennyvíztelep vasból épített bejárata állt. A sofőrt végül nem a masszív fémtömb, hanem a mellé épített betonkerítés állította meg.

Ekkor derült ki, hogy a 21 éves moldáv embercsempészen kívül még kilenc migráns ül a magyar kocsiban. Öten a hátsó ülésen görnyedtek, hogy ne látszódjanak az ablakon át, köztük egy 12 éves gyerek. Hárman a csomagtartóba préselték be magukat. Mindannyiukat letartóztatták a német hatóságok.

Migráns, Marzoll, magyar Opel
A migránsokkal teli Opel / Fotó: Határrendészet

Négyen sérültek meg

Legutóbb egy éve történt hasonló esett ezen a határszakaszon, akkor négyen sérültek meg egy csempész-balesetben. A helyszín a két településsel arrébb lévő, németországi Bayerisch Gmain volt.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek