Vatikáni mintára új iszlám állam jöhet létre Európában

KÜLFÖLD
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.23. 17:57

Megtaláltak egy 70 éve elrabolt kisfiút, ma már boldog nagypapa

Egy kíváncsiságból elvégzett DNS-teszt szó szerint csodát tett.

Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI), az Igazságügyi Minisztérium és a rendőrség megoldotta egy 70 évvel ezelőtt eltűnt kaliforniai kisfiú ügyét, miután boldog nagypapaként rátaláltak nemrég az ország másik végében - jelentette a CBS News amerikai hírportál.

Az 1951-ben eltűnt Luis Armando Albino (jobbra) és testvére, Roger az újraegyesülés után

A hatóságok tájékoztatása szerint az akkor 6 éves Luis Armando Albinót 1951. február 21-én rabolta el egy nő a kaliforniai Oakland város egyik játszóteréről, ahol a bátyjával játszott. Az emberrabló állítólag azt ígérte a Puerto Ricóban született kisfiúnak, hogy vásárol neki cukorkát, de ehelyett a reptérre hajtott vele, elvitte az ország másik felére, a keleti partra, ahol a férjével a saját gyermekeként nevelte fel. 

Korabali újságcikkek arról számoltak be, hogy az oaklandi rendőrség, katonaság, parti őrség és más városi ügynökségek is nagy erőkkel keresték az eltűnt fiút, de nem akadtak a nyomára. Az egyetlen nyom Albino testvérének vallomása volt, melyben többször is azt mondta, hogy egy fejkendős nő vitte el az öccsét, ez alapján viszont nem haladt előre a nyomozás, így a rendőrség több hónap után lezárta az ügyet.

Az emberrablás 2020-ban került ismét fókuszba, miután Albino unokahúga, Alequin feltöltötte a DNS tesztjét egy internetes adatbázisba, ahol az eredménye 22 százalékos egyezőséget mutatott egy férfi DNS-ével, akiről később kiderült, hogy a nagybátyja. Az eltűnt fiú rokonai ekkor erőteljes kutatásba kezdek az ismeretlen személy felkutatása érdekében, de végül nem találták meg. 

A kutatás végül idén év elején vett nagy lendületet, miután bevonták a hatóságokat is. Az újabb bizonyítékok miatt a rendőrség újranyitotta Albino aktáját, akit végül meg is találtak egy keleti parti nagyvárosban. Hogy pontosan hol, azt személyi védelemre hivatkozva nem árulták el. 

"Amikor a nyomozók elmentek, sírni kezdtünk. Megfogtuk egymást, és nagyon szorosan összeölelkeztünk, aztán csak beszélgettünk"

- mondta az újraegyesülés pillanatairól Albino unokahúga, hozzátéve, hogy a történetét azért mondta el  a sajtónak, mert szerinte azzal segíthet az olyan családoknak, akiknek szintén eltűnt az egyik szerettük. "Az üzenem nekik, hogy sose adják fel" - tette hozzá.

A jelenleg 79 éves Albinot a DNS mintája alapján azonosították. Mint kiderül, az eltűnt fiú ma már apa és nagyapa, nyugdíjas tűzoltó és a tengerészgyalogság veteránja, aki kétszer is megjárta a vietnámi háborút. Mivel a "nevelőszülei" már elhunytak, az emberrablás kapcsán nem történt vádemelés. Azt nem tudni, hogy Albino korábban tisztában volt-e azzal, hogyan került Kaliforniából az ország másik felére. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek