KÜLFÖLD

Szerző N.T.

Létrehozva: 2024.09.02.

„A folyóban voltam kincsvadászaton – még a lábaim is megremegtek attól, amit találtam”

Még a kincsvadász térdei is megremegtek, amikor meglátta a csodás zsákmányt.

Akit kicsit is érdekel a régészet vagy a „kincsvadászat”, az jól tudja, hogy mennyi feltérképezetlen kincslelőhely van szerte a világban.

kincsvadász, kincskeresés, detektor, fémdetektor
Nem mindennapi felfedezést tett a kincsvadász Fotó: unsplash.com 

Nincs ez másképp az Egyesült Királyságban sem, melynek folyói és patakjai számos kincset rejtenek azok számára, akik elég türelmesek ahhoz, hogy felfedezzék azokat. Közéjük tartozik Jane, a kincsvadász is, aki sok időt tölt azzal, hogy „kincsek után kutat a Dél-Anglia folyóiban és patakjaiban”, felfedezéseit pedig még online is megosztja.

Hobbija pedig elég sok embert érdekel, ugyanis – nagy örömére – már 173 ezer követője van a TikTokon. A római érméktől az elveszett játékokig sok mindent lehet találni, ha az ember eléggé alaposan keres. Jane nemrég az egyik legizgalmasabb leletét is megosztotta a követőivel, a felfedezésen még maga is megdöbbent.

A TikTok videó alatti leírásban Jane elmagyarázta, hogy megtalálta élete első gyűrűjét:

Csodás pillanat volt ma reggel, amikor szerencsém volt kiemelni ezt a gyönyörű, 18 karátos aranyból és platinából készült, gyémánttal díszített szoliter gyűrűt a csillogó vízből.

Azt is kifejtette, úgy véli a gyűrű az 1970-es évek elejéről származik, és biztosan eljegyzési gyűrű volt. Sajnos, mivel szinte egy hozzáférhetetlen helyen találta, feltételezi, hogy „szándékosan dobták el”, mint sok más gyűrűt, amit korábban talált.

Teljesen elbűvölt, amikor megláttam ezt a kavicsok között a folyóban. Azonnal remegni kezdtek a lábaim, amikor megláttam azt az eltéveszthetetlen aranycsillogást. Olyan, mintha transzba esnél, amikor felemeled, és alig hiszed el, amit látsz

– magyarázza Jane a videóban.

A kincsvadász videója rengeteg kommentet kapott, sokan szomorúságokat fejezték ki a gyűrű sorsa miatt.

Máris elképzelem a történetet a szerelmesről, aki csalódottságában beledobta ezt a gyűrűt a folyóba...

– idézi a Mirror az egyik kommentelőt. 

@myordinarytreasure Old diamond ring found in a river...please visit my Insta - @myordinarytreasure for the details and updates on my river finds. ****** With love, from the river...a moment of wonder this morning as I had the luck of lifting this beautiful 18ct gold and platinum diamond solitaire ring from the sparkling waters. Easy to spot, the gold band shone out in the river gravels as bright as the day it was dropped and fluttered gently down to the bottom of crystal waters. This is the first diamond ring I have found, dating from the early 1970s it must surely have been worn as an engagement ring and due to the inaccessible find location I can only surmise that sometime in the last 50 years it was cast away deliberately, like many rings I have found before. A poignant find, steeped in emotion, you have to ponder how this gesture of love became a token of love lost... ****** ⠀ #goldring #diamond #riverfinds #mudlarking #treasurehunting ♬ Scars of the Earth - Hans Zimmer & Adam Lukas & James Everingham

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek